1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. SOCAR-KBR LLC’ye Türk genel müdür

SOCAR-KBR LLC’ye Türk genel müdür

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile ABD’li enerji şirketi KBR ortaklığında kurulan SOCAR-KBR LLC’nin gene müdürlüğüne Alp...

SOCAR-KBR LLC’ye Türk genel müdür

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile ABD’li enerji şirketi KBR ortaklığında kurulan SOCAR-KBR LLC’nin gene müdürlüğüne Alp Togay Kurum getirildi. 

Houston merkezli Amerikan enerji şirketi KBR ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın kurdukları mühendislik, teknoloji ve inşaat şirketi SOCAR-KBR LLC’nin genel müdürlüğüne, KBR Türkiye üst yöneticilerinden bir isim atandı. SOCAR-KBR LLC Genel KBR’nin Türkiye ile Hazar bölgesi İş Geliştirme faaliyetlerinden sorumlu üst düzey yöneticisi Alp Togay Kurum getirildi. Yaklaşık 10 yıldır KBR’de çalışan Kurum, Şirketin Londra ofisinde görev yapıyor. 

Alp Togay Kurum, konuya ilişkin açıklamasında, SOCAR-KBR LLC’nin 100 yıldan uzun bir geçmişe sahip KBR’ in sistem ve tecrübeleriyle, SOCAR’ın bölgedeki vizyonu, gücü ve deneyimlerinden yararlandığını belirtti. Kurum “Kısa zamanda önemli işlere imza atıldı ve benim amacım ekibim ile birlikte bölgede daha başarılı projelerde hizmet gösterip bayrağı bir sonraki arkadaşlarıma taşımak olacaktır” dedi. 

Mart 2016 ayında “Heydar Aliyev Rafinerisi Yenileme” projesinde Proje Yönetimi Danışmanlığı ihalesini kazanan SOCAR ve KBR’ in kurduğu şirket Bakü merkezli olmasına rağmen bölgedeki çeşitli enerji projelerine hizmet veriyor. 

1978 Mersin doğumlu Alp Togay Kurum, Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde lisans eğitimini 2000 yılında tamamlayan Alp Togay Kurum daha sonra Amerika Ohio’da University of Findlay’de İşletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler