1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR Şahdeniz 2 için kredi alacak

SOCAR Şahdeniz 2 için kredi alacak

Enerji Günlüğü - SOCAR, Hazar Denizi'ndeki Şahdeniz 2 sahasını geliştirmek için Asya Kalkınma Bankası'ndan kredi alacak. Azeri devlet enerji şirketi...

SOCAR Şahdeniz 2 için kredi alacak

Enerji Günlüğü - SOCAR, Hazar Denizi'ndeki Şahdeniz 2 sahasını geliştirmek için Asya Kalkınma Bankası'ndan kredi alacak. 

Azeri devlet enerji şirketi SOCAR, Azerbaycan’da Hazar Denizi’nde bulunan Şah Deniz 2’nci Faz gaz sahası için Asya Kalkınma Bankası'ndan (ADB) 450 milyon Dolar kredi alımı için görüşmeler yürütüyor. 

Asya Kalkınma Bankası'ndan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, SOCAR Azerbaycan'ın Güney Gaz Koridoru finans danışmanı Lazard Europe geçen Sonbahardan bu yana kredinin koşulları üzerinde görüşmeler yürütüyor. 

BP'nin liderliğindeki konsorsiyum'un işlettiği Şahdeniz 2 sahasının geliştirilmesi, 26 sualtı kuyusunun sondajı, iki açıkdeniz platformunun kurulması, gaz ve kondesant boru hatlarının kurulması ve Bakü yakınlarında Sangaçal terminalinin genişletilmesini içeriyor. 

Azerbaycan ayrı olarak TANAP ve TAP projeleri için de finans arayışında. Azerbaycan Enerji Bakanı Natik Aliyev TAP için görüşmelerin Mayıs ayına kadar sonlandırılacağı açıklamasını yapmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler