1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR Star Rafinerisi için finans görüşmelerini tamamlıyor

SOCAR Star Rafinerisi için finans görüşmelerini tamamlıyor

Enerji Günlüğü – SOCAR, Star rafinerisinin finansmanı için ticari bankalar, ithalat-ihracat bankaları ve kredi kuruluşlarıyla yürüttüğü görüşmeleri...

SOCAR Star Rafinerisi için finans görüşmelerini tamamlıyor

Enerji Günlüğü – SOCAR, Star rafinerisinin finansmanı için ticari bankalar, ithalat-ihracat bankaları ve kredi kuruluşlarıyla yürüttüğü görüşmeleri tamamlamak üzere.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Türkiye’nin Aliağa Yarımadası’nda yapılacak Star rafinerisinin finansmanı için ticari bankalar, ithalat-ihracat bankaları ve kredi kuruluşlarıyla yürüttüğü görüşmelerde sona gelindi. Rafinerinin yapımı için 5-6 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor.

31 MART SON, GEREKİRSE UZATILMASI İÇİN GÖRÜŞÜLÜYOR

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan SOCAR Ekonomik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Süleyman Gasımov, katılım mektuplarının sunulması için bankalara tanınan sürenin 31 Mart tarihinde sona ereceğini söyledi.

Gasımov,“O tarihe kadar tüm işlemleri tamamlamaya çalışıyoruz. Herhangi bir nedenden dolayı görüşmelerin süresinin uzaması veya bir eksiklik olması durumunda bunu önlemek için bakanlarla sıkı bir irtibat halindeyiz. Hatta gerekirse, teklifler sunulması için bankalara tanınan sürenin uzatılması yönünde de görüşmeler yapılıyor” dedi.

Star rafinerisinin temeli 25 Ekim 2011 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atıldı. Yıllık üretim kapasitesinin 10 milyon ton olması planlanan Star rafinerisinde Urals ve Azeri Light türü petroller ile Kerkük bölgesinde çıkarılan Irak petrolleri işlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler