1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR: Star Rafineri’yi 2018'de devreye alacağız

SOCAR: Star Rafineri’yi 2018'de devreye alacağız

Enerji Günlüğü - SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, yüzde 64’ünü tamamladıkları Star Rafinerisini 2018 yılında devreye alacaklarını söyledi. Dün...

SOCAR: Star Rafineri’yi 2018'de devreye alacağız

Enerji Günlüğü - SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, yüzde 64’ünü tamamladıkları Star Rafinerisini 2018 yılında devreye alacaklarını söyledi. 

Dün Bakü'de açılışı yapılan Ana sponsorluğunu SOCAR'ın üstlendiği, “23. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı”nda (Caspian Oil & Gas) değerlendirmelerde bulunan SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, "Yüzde 64’ünü tamamladığımız STAR Rafineri’yi 2018 yılında devreye alacağız" dedi.

Türkiye’deki proje yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Abdullayev, Petlim Konteyner Terminali 1. faz çalışmalarını da tamamladıklarını ve açılışını kısa bir süre sonra gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. 

Petlim Konteyner Limanı’nın başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunacağına inandıklarını kaydeden SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, “Limanımızın açılışının, dost ve kardeş iki ülkenin liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi bizler için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olacaktır" dedi.

5.6 milyar dolar yatırım bedeline sahip olan STAR Rafineri projesinde, 14 ülkeden toplam 2000’e yakın mühendis görev yapıyor. Dünya standartlarında teknik, kalite ve SEÇ (Sağlık, Emniyet ve Çevre) uygulamalarıyla eşsiz bir proje olan STAR Rafineri, aynı zamanda dünyada sıfırdan yapımı devam eden birkaç rafineri projesinden biri.

Önceki ve Sonraki Haberler