1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR: Suriye`de faaliyetimiz yok, kaçırılan araç bizim değil

SOCAR: Suriye`de faaliyetimiz yok, kaçırılan araç bizim değil

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirkreti SOCAR, Suriye’de üzerinde SOCAR logosu da bulunan bir araçlarının kaçırıldığı açıklaması...

SOCAR: Suriye`de faaliyetimiz yok, kaçırılan araç bizim değil

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirkreti SOCAR, Suriye’de üzerinde SOCAR logosu da bulunan bir araçlarının kaçırıldığı açıklaması üzerine, bu ülkede herhangi bir faaliyetleri olmadığını ve ele geçirilen aracın üzerindeki logonun sahte olduğunu açıkladı.

Suriye’de Esad rejimine karşı mücadele eden gruplardan birinin SOCAR’a ait “SOCAR” logolu bir aracı ele geçirdikleri yönündeki açıklamaya Azerbaycan'dan yalanlama geldi. Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Basın Hizmeti Başkanı Nizameddin Guliyev“ Söz konusu aracın üzerindeki “SOCAR” logosunun sahte olduğunu belirtti.

Nizameddin Guliyev açıklamasında “Bizim Suriye’de herhangi bir faaliyetimiz yok ve doğal olarak bu araç bize ait olamaz. Diğer taraftan foto büyütülerek ‘O’ harfine dikkatle bakıldığında logonun sahte olduğu açıkça görülüyor. Diğer ülkelerde de SOCAR’ın sahte logolarının kullanıldığı görüldü ve gerekli önlemler alındı” dedi.

İYİ BİR İMAJIMIZ OLDUĞUNUN KANITI

Beşar Esad güçlerine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusuna bağlı mücahitler, fotoğrafını da yayınladıkları, üzerinde “SOCAR” logosu bulunan bir akaryakıt aracının SOCAR’a ait olduğunu iddia etmişti. SOCAR ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bunun aslında SOCAR’ın iyi bir imaja sahip olduğunu ve SOCAR’ın sahte logolarının kullanıldığını gösterdiğini duyurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler