1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR Türkiye: 27 kişi işten çıkarıldı

SOCAR Türkiye: 27 kişi işten çıkarıldı

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye ve iştiraklerinden çıkarılan çalışan sayısının 200 değil, 27 olduğu, dört kişinin de görevlerinden ayrıldığı...

SOCAR Türkiye: 27 kişi işten çıkarıldı

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye ve iştiraklerinden çıkarılan çalışan sayısının 200 değil, 27 olduğu, dört kişinin de görevlerinden ayrıldığı bildirildi. 

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR Türkiye ve Petkim’de Fethullah Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 200 kişinin işten çıkarıldığına, Sadettin Korkut'un istifa ettiği ve sonrasında gözaltına alındığına ilişkin medyada yer alan haberlerin ardından bir açıklama yaptı. 

SOCAR Türkiye olarak 2008 yılında çıktıkları yolda, doğrudan ve dolaylı yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağlayan 18 milyar dolarlık yatırımla, Türkiye tarihinin en büyük dış yatırımını gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirten Aliyev, “Azerbaycan ve Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bu sanayi atılımı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile el ele yapıyoruz. SOCAR Türkiye, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi olan SOCAR’ın Türkiye iştirakidir; Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin, ekonomik stratejik ortaklığının yegâne temsilcisidir. Bir millet iki devlet olgusu ile dev projeleri yürüten SOCAR Türkiye, Türkiye ve Azerbaycan içintüm enerjisiyle çalışmaktadır. Çünkü biliyoruz ki; iki ülkenin geçmişi gibi geleceği de ortaktır” dedi. 

YAPILANMAYI YENİDEN TANIMLAMAK

Yürüttükleri stratejik öneme sahip projeleri hızla ve kusursuz şekilde hayata geçirmek için çabaladıklarını vurgulayan Aliyev, “Bu kapsamda SOCAR Türkiye ve grup şirketleri olarak uzun bir dönemdir daha verimli ve en yüksek standartlarda yapılanma için hazırlık yapmaktayız. Uluslararası danışmanların katkıları ve kapsamlı araştırmaların sonuçlarını da göz önüne alarak şirketlerimiz için, bu stratejik yatırımlardaki yapılanmayı her iki ülkenin de faydasını maksimize edecek şekilde yeniden tarif ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YENİDEN YAPILANDIRMA 

Şirketin 2020 itibariyle “Türkiye’nin 1 numaralı sanayi şirketi olma” vizyonu doğrultusunda Şirket Yönetim Kurulu’nun SOCAR Türkiye ve proje yatırımlarını daha ileriye, daha hızlı bir şekilde taşımak amacıyla bir takım yapısal değişiklikler yapma kararı aldığını ifade eden Vagif Aliyev şöyle dedi: 

“Tüm sosyal paydaşlarına karşı sorumluluklarını bilen ve bunlara sahip çıkan; yürüttüğü çalışmalar ve projeleriyle katma değer yaratan; bütün operasyonlarını güvenli, sürdürülebilir ve ekonomik olarak optimum bir şekilde yürüten; çok yönlü, yenilikçi ve sonuç odaklı bir ortam yaratan uluslararası bir şirket olarak SOCAR Türkiye operasyonlarını yeniden şekillendiriyoruz. Bu doğrultuda, ilerleyen günlerde duyuracağımız belirli yatırımlara ek olarak organizasyonel bir takım değişikliklere gittik ve 27 Temmuz 2016 itibarı ile geçerli olmak üzere SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinde uluslararası yapımızı pekiştirecek bir model tasarladık. “C-Level” bir yetkilendirme ile bu dev yatırımları daha efektif hale getireceğiz, projelerimizi hızlandıracağız ve karar alma-uygulama süreçlerimizdeki verimliliği artıracağız.”

 

Petkim’e yeni genel müdür: Anar Mammadov

 

SOCAR Türkiye ve Petkim'de FETÖ depremi!

 

Petkim’in müstafi genel müdürü gözaltına alındı

 

KORKUT GİTTİ, MAMMADOV GELDİ

Petkim’i, “SOCAR’ın Türkiye’deki ilk göz ağrısı” olarak nitelendiren Vagif Aliyev, “2008 yılında özelleştirme ile birlikte Petkim’in SOCAR ailesine katılmasıyla; bu önemli kurumu daha da yükseğe taşımak için çalışıyoruz. Türkiye için üreten Petkim yeni yapılanma ile birlikte çok daha fazla katma değer yaratarak sanayiyi geleceğe taşıyacak. Bu çerçevede, Sadettin Korkut 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla görevini yeni Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov’a devretmiştir” dedi. 

27 KİŞİ ÇIKARILDI, 4 KİŞİ AYRILDI

Vagif Aliyev, Petkim’i daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan tepeden aşağıya yeniden yapılanma kapsamında farklı departmanlarda görev yapan 27 çalışanın iş akdinin, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedildiğini kaydetti. Aliyev yeniden yapılanma kapsamında SOCAR Türkiye’nin farklı departmanlarında bulunan dört çalışanın da görevlerinden ayrıldıklarını ekledi. 

GERÇEK DIŞI BİLGİLER ZARAR VERİYOR

SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma sürecinin, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edeceğini kaydeden Aliyev açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Gelişmeleri, gerçeklerle bağdaşmayan bilgilerle sunmak, paydaşlarımızın yanı sıra çalışanlarımıza da zarar veriyor. Türkiye’nin bu zor günlerinden güçlenerek çıkacağına inancımız tamdır. Biz tüm enerjimizle Türkiye’nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler