1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Socar Türkiye, ilk kez sürdürebilirlik temelli dış kaynak kullandı 

Socar Türkiye, ilk kez sürdürebilirlik temelli dış kaynak kullandı 

Petkim, sürdürülebilirlik hedeflerine doğru önemli bir adım atarak atık su bertaraf ünitesi için 10 milyon dolarlık yeşil finansman kullanacak.

Socar Türkiye, ilk kez sürdürebilirlik temelli dış kaynak kullandı 

Enerji Günlüğü - Socar Türkiye, bu kapsamda ilk kez bir yatırım için sürdürebilirlik temelli dış kaynak kullandı. Socar Türkiye iştiraklerinden Petkim, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında üzerinde çalıştığı atık su bertaraf ünitesi için 4 yıl vadeli ve 10 milyon dolar tutarında yurt dışı kaynaklı kredi sağladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UYGULAMALARI

Topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinciyle ürünlerini sürdürülebilir olarak üretme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Petkim, 2023 yılında sürdürülebilir üretim gerekliliklerinin uygulandığını tescilleyen ISCC Plus sertifikasını almaya hak kazanmıştı. Sertifika kapsamında biyo, döngüsel ve biyo-döngüsel Etilen, Propilen ve Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE) ürünlerini üretebilecek. Petkim, önümüzdeki dönemlerde diğer ürünlerini de ISCC Plus sertifikası kapsamında sürdürülebilir olarak üretme hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler