1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. SOCAR Türkiye ve Petkim'de FETÖ depremi!

SOCAR Türkiye ve Petkim'de FETÖ depremi!

Enerji Günlüğü - Petkim Genel Müdürü Saadettin Korkut ve bazı üst düzey yetkililer istifa ederken, PETKİM ve ilişkili kurumlardaki 200’e yakın kişi...

SOCAR Türkiye ve Petkim'de FETÖ depremi!

Enerji Günlüğü - Petkim Genel Müdürü Saadettin Korkut ve bazı üst düzey yetkililer istifa ederken, PETKİM ve ilişkili kurumlardaki 200’e yakın kişi FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. 

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında başlayan FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin görevden alınıp işlerine son verilmesi uygulaması özel sektöre de uzandı. 

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut ve bazı üst düzey yetkililerin istifa ettiği bildirildi. İstifa eden isimler arasında, Petkim’in büyük hissedarı SOCAR’ın Kamu İlişkileri Direktörü Ömer Adsız, Star Rafineri İnsan Kaynakları Direktörü Fuat Ulagay, SOCAR İnsan Kaynakları Direktörü Ilgar Mehmetoğlu ve SOCAR Bilgi İşlem Direktörü Çetin Korkut’un adı geçiyor. 

SOCAR Türkiye ve PETKİM'deki bu istifaların, FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Bu arada PETKİM'de 200'ün üzerinde çalışanın da aynı gerekçelerle işten uzaklaştırıldığı bildirildi. 

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut’un bugün akşam saatlerinde kurum çalışanlarına bir veda mesajıyla istifasını duyurduğu bildirildi. Bu arada, halka açık bir şirket olmasına rağmen, bugün Kamu Aydınlatma Platformu’na konuyla ilgili  herhangi bir açıklama yapılmış değil. 

Öte yandan PETKİM’in yönetim merkezlerinde bugün mesai bitmiş değil. Şirketin üst ve orta kademe yöneticileri halen işten çıkarmalar ve istifalar konusundaki işlemlerin tamamlanması üzerinde çalışıyor. 

Petkim’in müstafi genel müdürü gözaltına alındı

Petkim’e yeni genel müdür: Anar Mammadov

EPDK'dan enerji şirketlerine: FETÖ'cüleri temizleyin

Önceki ve Sonraki Haberler