1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR, Türkiye’de doğalgaz da dağıtacak

SOCAR, Türkiye’de doğalgaz da dağıtacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'de TANAP ile doğalgaz iletimi yapan SOCAR, Kayserigaz ve Bursagaz'ı da bünyesinde bulunduran EWE Turkey Grubu'nu satın alarak doğalgaz...

SOCAR, Türkiye’de doğalgaz da dağıtacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'de TANAP ile doğalgaz iletimi yapan SOCAR, Kayserigaz ve Bursagaz'ı da bünyesinde bulunduran EWE Turkey Grubu'nu satın alarak doğalgaz dağıtımı işine de giriyor. 

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Türkiye’deki yatırımlarını ve faaliyet alanını genişletiyor. SOCAR, EWE Turkey Holding ile iştirakleri Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, EWE Enerji ve Millenicom’u satın aldı. 12 yıldır Türkiye’ye doğalgaz getiren ve Türkiye ile Azerbaycan’ın büyük projesi Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ortaklığıyla Türkiye’de doğalgaz iletimi yapan SOCAR, EWE Turkey’in satın alınmasından sonra doğalgaz dağıtımında da faaliyet gösterecek. Satın alma işlemleri gerekli resmi onayların ardından tamamlanacak. 

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, “2013 yılından bu yana Türkiye pazarına yıllık 1,2 milyar metreküp doğalgazın toptan satışını gerçekleştiriyoruz. TANAP projemizle, Azerbaycan’dan gelen doğalgazın iletimini de sağlıyoruz. EWE Turkey’in satın alınmasıyla Türkiye’de doğalgazın üretim-iletim-dağıtım zincirinin tüm halkalarını tamamlayan, ticari açıdan oldukça önemli, stratejik bir adım atmış oluyoruz. Bu adımla yaratılacak sinerji, Türkiye ve Azerbaycan ekonomisine ilave değer kazandıracak. Önümüzdeki dönemde pazardaki diğer fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi. 

TÜRKİYE'NİN 4. BÜYÜK DOĞALGAZ TEDARİKÇİSİ

EWE Turkey Holding, enerji, doğalgaz dağıtımı ve telekomünikasyon alanlarında Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, EWE Enerji ve Millenicom ile faaliyet gösteriyor. Bursagaz ve Kayserigaz ile Türkiye’nin dördüncü büyük doğalgaz tedarikçisi konumundaki EWE Turkey Holding, 2017 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 2.4 milyar TL’lik konsolide ciroya sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler