1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR Türkiye’nin SCADA sistemi Siemens’ten

SOCAR Türkiye’nin SCADA sistemi Siemens’ten

Petrokimya tesisi, rafineri, doğalgaz dağıtım ve satışı ile liman hizmetleri faaliyetleri yürüten SOCAR Türkiye’nin tüm enerji dağıtım altyapısı ile SCADA sistemlerinin kurulumunu Siemens Türkiye gerçekleştirecek.

SOCAR Türkiye’nin SCADA sistemi Siemens’ten

SOCAR Türkiye’nin SCADA sistemi Siemens’ten

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye’nin tüm enerji dağıtım altyapısı ile SCADA sistemlerinin kurulumunu ve yenilenmesi işini Siemens Türkiye gerçekleştirecek.

Siemens Türkiye ve SOCAR Türkiye arasında ana elektrik altyapısı iş birliği anlaşması imzalandı. SOCAR Türkiye İzmir-Aliağa tesislerinde düzenlenen törenle imzalanan anlaşmaya göre, Siemens Türkiye 5 yıl süreyle, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi çatısı altındaki STAR Rafineri, SOCAR Depolama ve Petkim Petrokimya Holding’in tüm enerji dağıtım altyapısı ile SCADA sistemlerinin kurulumunu üstlenecek. Anlaşmayla SOCAR Türkiye iştiraklerinin dijitalleşen dünyadaki yeni ihtiyaçları çerçevesinde, enerji dağıtım altyapısının yenilenmesi sağlanacak. Bu kapsamda, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi’ndeki tesislerin ilgili ekipmanlarının birbiri ile güvenli şekilde haberleşecek nitelikte olması ve enerji tedarik sürekliliğinin de bu yolla arttırılması hedefleniyor.

SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Siemens ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin, tüm grup şirketlerini kapsayan dijital dönüşüm çalışmalarını daha efektif bir seviyeye taşıyacağını ifade etti. Mammadov, “Dijitalleşme, faaliyetlerimize büyük bir hız ve çeviklik katarken dünyanın sürdürülebilir geleceği için de değer yaratıyor. Dijital dönüşüm, yeni yatırımlar ve projelerle gelecek dönemde de odaklandığımız en önemli alanlardan biri olmaya devam edecek” dedi.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis de yaptığı değerlendirmede yeni nesillere daha iyi bir yaşam bırakmanın temel taşlarından birini sürdürülebilir bir büyüme stratejisinin oluşturduğunu belirtti. Gelis, “Elektrifikasyon, dijitalizasyon ve otomasyon faaliyetlerimiz ilkeli bir döngü içinde birbirlerini güçlendiriyor. SOCAR Türkiye’nin katma değeri yüksek faaliyetlerinin, sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda kapsamının genişletilmesi için teknoloji gücümüz ve uzmanlığımızla katkı sunacağız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler