1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR Türkiye`ye yeni ortak

SOCAR Türkiye`ye yeni ortak

Enerji Günlüğü - Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin hissesinin yüzde 13'ünü satın aldı.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, dünyanın önde gelen yatırım...

SOCAR Türkiye`ye yeni ortak

Enerji Günlüğü - Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin hissesinin yüzde 13'ünü satın aldı.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini 1.3 milyar dolar karşılığında aldığını açıkladı. Ortaklık, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda da duyuruldu.

Yavuz, yapılan anlaşma kapsamında, SOCAR Türkiye'nin Goldman Sachs'a önümüzdeki 6 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı halka arz vasıtasıyla hisselerini satma imkanı tanıdığını belirtti.

ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK SERMAYE AKIŞI

Gerçekleşen bu anlaşmanın şimdiye kadarki en büyük sermaye akışlarından biri olduğunu vurgulayan Yavuz, "Bahsi geçen süreçte halka arz işleminin gerçekleştirilmemesi durumunda Goldman Sachs'a sahip olduğu hisselerin şirketimiz sermayesinin yüzde 10'una karşılık gelen kısmını şirketimize tekrar satma, bakiye yüzde 3'lük kısmını ise SOCAR'ın tamamının sahibi olduğu Sermaye Investments Limited şirketine satma hakkı tanınmıştır. Ülkemizin geleceğine ve şirketimizin projelerine olan güvenin somut bir göstergesi olarak bu ortaklık, bugünkü dünya ekonomi ikliminde son derece önemlidir" diye konuştu.

PETKİM BORCU VADESİNDEN ÖNCE ÖDENECEK

Yavuz, bu yeni ortaklığın gerçekleştirdikleri projelere, şirketlerine ve Türkiye'ye duyulan güvenin karşılığı olduğunu belirterek,"Elde edilen fon ile Petkim özelleştirme proje finansmanından kalan yaklaşık 1 milyar dolar borcumuzu vadesinden önce ödeme fırsatını yakaladık" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler