1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR üretimini 2025`e kadar ikiye katlayacak

SOCAR üretimini 2025`e kadar ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR, 2025 yılına kadar doğalgaz üretimini ikiye katlamayı planlıyor.Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi...

SOCAR üretimini 2025`e kadar ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR, 2025 yılına kadar doğalgaz üretimini ikiye katlamayı planlıyor.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Azerbaycan'ın doğalgaz üretimini şu anki yıllık 20 milyar metreküpten 2025 yılına kadar yıllık 40 milyar metreküpe çıkarmak için büyük fırsatların olduğunu ifade etti.

Azerbaycan 2016 yılında ise üretim miktarının 30 milyar metreküp olacağını öngörüyor. Azerbaycan bu hedeflerle Avrupa enerji güvenliği için rolünü arttıracak.

AVRUPA'DA BİR AĞ OLUŞTURMA ÇABASI

Öte yandan SOCAR, Avrupa'da bir doğalgaz ağı oluşturmaya çalışıyor. Güney Gaz Koridoru'nun Rus gazının Avrupa'ya taşınmasında ilk alternatif olarak öne çıkmasıyla SOCAR sadece gaz transferi yapmak değil, Avrupa'nın enerji varlıklarında aktif bir rol oynamak istiyor.

Bu doğrultuda Azeri basınında çıkan haberlere göre, SOCAR, İtalyan enerji şirketi Snam ve Yunanistan'ın DESFA şirketleri arasında bir işbirliği olabilir. Yine haberlerde Snam'ın DESFA'dan hisse almaya niyetli olduğu belirtildi.

Abdullayev, DESFA'dan almayı planladıkları yüzde 66 hissesini yüzde 16'sını Avrupalı bir şirkete satmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

SOCAR, DESFA'DAN HİSSE SATACAK

Önceki ve Sonraki Haberler