1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR ve BP’den Hazar Denizi’nde yeni ortaklık

SOCAR ve BP’den Hazar Denizi’nde yeni ortaklık

Enerji Günlüğü - SOCAR ve BP, Hazar Denizi’ndeki Kuzey Absheron petrol ve doğal gaz sahasında Blok D230’da ortak keşif ve üretim çalışması yürütecek. İngiliz...

SOCAR ve BP’den Hazar Denizi’nde yeni ortaklık

Enerji Günlüğü - SOCAR ve BP, Hazar Denizi’ndeki Kuzey Absheron petrol ve doğal gaz sahasında Blok D230’da ortak keşif ve üretim çalışması yürütecek. 

İngiliz petrol şirketi BP, Azeri kamu enerji şirketi SOCAR ile Hazar Denizi’nde bulunan Kuzey Absheron havzasında Blok D230'un ortak geliştirme ve arama çalışmaları için yeni bir üretim paylaşma anlaşması (PSA) imzaladıklarını açıkladı. Anlaşma, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in huzurunda Londra'da imzalandı. 25 yıl sürecek olan anlaşma kapsamında, BP ve SOCAR yüzde 50’şerlik eşit hisseye sahip olacaklar. SOCAR ayrıca arama aşamasında operatör şirket olacak.

Blok D230, Hazar Denizi'nde Bakü'nün yaklaşık 135 kilometre kuzey doğusunda yer alıyor. Blokta daha önce keşif çalışması yapılmamış yaklaşık 3,200 kilometrekarelik bir alan bulunuyor.

SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, BP ile uzun ve başarılı bir işbirliği geçmişine sahip olduklarını hatırlatarak, anlaşmanın Azerbaycan'ın doğal kaynaklarının ortaklaşa geliştirilmesinde en yüksek verimlilik düzeyinin yakalanması için önemli bir kilometre taşı olacağını kaydetti.

BP CEO'su Bob Dudley ise anlaşmanın Hazar fırsatlarını daha fazla keşfetmek için uzun vadeli bir anlaşma olduğunu söyledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler