1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR ve KBR ortak şirket kurdu

SOCAR ve KBR ortak şirket kurdu

Enerji Günlüğü - SOCAR, ABD merkezli KBR şirketi ile ortak bir mühendislik şirketi kurdu.Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR ), 18 Mart 2015’de...

SOCAR ve KBR ortak şirket kurdu

Enerji Günlüğü - SOCAR, ABD merkezli KBR şirketi ile ortak bir mühendislik şirketi kurdu.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR ), 18 Mart 2015’de Bakü’de Houston merkezli KBR şirketi ile mühendislik alanında hizmet verecek ortak şirket kurulması için anlaşma imzaladı.

Anlaşmayı Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdullayev veKBR şirketinin Başkanı ve CEO'su Stuart Bradie imzaladı.

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, KBR yöneticilerini ortaklık anlaşmasının imzalanması münasebetiyle tebrik ederek, kurulan bu şirketin dünyanın en modern mühendislik standartları seviyesinde faaliyet göstererek, iyi bir işbirliği örneği yaratacağına emin olduğunu belirtti.

Genel merkezi Bakü’de olacak yeni şirketin, jeolojik araştırma, petrolün çıkarılması, işlenmesi, depolanması ve nakli, petrol ve petrol ürünlerinin tekrar işleme ve satışı üzere projelerin icrasında mühendislik ve inşaat hizmetleri sağlamak amacıyla; SOCAR’ın zengin tarihi ve öncü deneyimi ile "KBR" şirketinin bilgi ve teknolojisinden yararlanıp Azerbaycan Cumhuriyeti'nde dünya standartlarına uygun çeşitli dev projeleri hayata geçireceği belirtildi.

KBR şirketinin Başkanı ve CEO'su Stuart Bradie “Kurulacak mühendislik şirketi yüksek potansiyel, bilgi ve beceriye sahip Azerbaycanlı uzmanlar yetiştirecektir. Yeni kurulacak şirkette yüksek seviyede eğitim ve öğretim programları uygulanacak ve SOCAR ile KBR kendi tecrübelerini, sistemlerini, proses ve prosedürlerini yeni kurulan işletmeye transfer edeceklerdir. SOCAR ve KBR şirketleri kuvvetlerini birleştirmekle Azerbaycan'daki müşterilere ve projelere mükemmel hizmetler sunacaktır” dedi.

Merkez ofisi Texas eyaletinin Houston şehrinde bulunan "KBR" mühendislik, tedarik,inşaat, teknoloji ve enerji alanında çeşitli hizmetler sunan dünyanın önde gelen şirketlerindendir. KBR şirketi 1994 yılından Azerbaycan'da mühendislik hizmetleri sunan ilk uluslararası müteahhit olarak faaliyete başladı ve o tarihten itibaren " Azeri -Çıraq - Güneşli " ve " Şahdeniz " gibi dev projelerde hizmet vermektedir. "KBR" şirketi şimdiye kadar 600'den fazla Azerbaycanlı çalışana iş imkanları sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler