1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR ve Total’den doğal gaz işbirliği

SOCAR ve Total’den doğal gaz işbirliği

Enerji Günlüğü - SOCAR ve Total Hazar Denizi’nde bulunan ve büyük bir rezerve sahip olan Abşeron doğal gaz sahasının geliştirilmesi için işbirliği...

SOCAR ve Total’den doğal gaz işbirliği

Enerji Günlüğü - SOCAR ve Total Hazar Denizi’nde bulunan ve büyük bir rezerve sahip olan Abşeron doğal gaz sahasının geliştirilmesi için işbirliği yapacak.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, Fransa enerji şirketi Total ile Hazar Denizi'ndeki Absheron gaz sahasının geliştirilmesi için işbirliği umutlarını görüştüğünü duyurdu. 

Total Güney Avrupa Başkan Yardımcısı ve Hazar Bölgesi'nden Bernard Clement tarafından yönetilen bir heyetin Bakü'de SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev’in de katılımıyla aldığı karara göre, ilk aşamada bir sondaj kuyusu açılarak gaz üretimi 1.5 milyar metreküp artırılacak.

Büyük hidrokarbon rezervlerine sahip olduğı kaydedilen Absheron gaz sahasının 326 milyar metreküp doğalgaz ve 108 milyon ton kondensanta sahip olduğu kaydediliyor.

SOCAR ve Total, 2016 sonlarında Abşeron gaz sahasının geliştirilmesinin ilk aşaması için programı düzenleyen ticari ilkeler üzerine bir çerçeve anlaşması imzalamışlardı. İlk aşamada, alan geliştirme, 450 metrelik derinlikte bir sondaj kuyusu açmayı kapsıyor. Gaz çıkarımı da böylece yılda 1,5 milyar metreküplük bir artış kaydedecek ve bu miktar da Azerbaycan'ın iç piyasasına ve yoğunlaşmış katalizörlere önemli katkılar sunacak.

İki şirketin kurduğu ortak katılım şirketi Absheron Petrol’de şirketlerin payı yarı yarıya.

Önceki ve Sonraki Haberler