1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR yeni bir kuyuyu daha petrol üretimine açtı

SOCAR yeni bir kuyuyu daha petrol üretimine açtı

Enerji Günlüğü- Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) , Hazar Denizi'nde kazma işlemi tamamlanan yeni bir kuyudan daha petrol çıkarmaya başladı.SOCAR'dan...

SOCAR yeni bir kuyuyu daha petrol üretimine açtı

Enerji Günlüğü- Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) , Hazar Denizi'nde kazma işlemi tamamlanan yeni bir kuyudan daha petrol çıkarmaya başladı.

SOCAR'dan yapılan açıklamada, Neft Taşları yatağındaki 2521 numaralı platformda 2527 numaralı kuyunun kazma işleminin tamamlandığı ve burada petrol üretimine başlandığı bildirildi. Bin 214 metre derinliğindeki kuyudan günlük 15 ton petrol üretilecek.

İşletmeye başlanan kuyunun bulunduğu Neft Taşları, dünyada yapılan ilk petrol platformu olarak biliniyor. Yapımına 1947 yılında başlanılan Neft Taşları, Abşeron yarımadasının güneydoğusunda kıyıdan 42 kilometre açıkta yer alıyor. Deniz dibine monte edilmiş metal direkler üzerine kurulu Neft Taşları, 70 bin metrekareden fazla alan üzerine yapılanbeş ve dokuz katlı binaları ve petrol kuyuları ile büyük bir kasabaya benziyor. İki binden fazla insanın çalıştığı Neft Taşları'na ulaşım helikopterlerle sağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler