1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SOCAR: Yunan gaz şirketi DESFA`yı almak üzereyiz

SOCAR: Yunan gaz şirketi DESFA`yı almak üzereyiz

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Yunanistan'daki kamu doğalgaz şirketi DESFA'yı alarak Azeri gazını...

SOCAR: Yunan gaz şirketi DESFA`yı almak üzereyiz

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Yunanistan'daki kamu doğalgaz şirketi DESFA'yı alarak Azeri gazını Avrupa'ya ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Türkiye'de Petkim'i devralan ve İzmir Aliağa'daki Petkim arazisine Star RAfinerisi'ni kurmaya hazırlanan Azeri SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev, Yunanistan hükümeti tarafından satışa çıkarılan ve sadece SOCAR tarafından teklif alan DESFA'nın satışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Asimakıs Papageorgiu'nun, memnuniyet duyduklarını belirttiği görüşmelere değinen Abdullayev,Azeri yetkililerin Atina yönetimiyle görüşmelere başladığını açıkladı. Pek çok pürüzün aşıldığını ve DESFA'yı almak üzere olduklarını belirten Addullayev Üzerinde görüşmeler yürütülen bazı ayrıntıların da yakın günlerde netlik kazanacağını anlattı.

DESFA'yı almaları halinde bir Avrupa ülkesindeki doğalgaz pazarını kontrol edeceklerine dikkat çeken Abdullayev, bu sayede Azerbaycan doğalgazını Yunanistan'a ulaştırma olanağını da elde etmiş olacaklarını vurguladı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler