1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Socar Yunanistan`a TAP hissesi satmaya hazır

Socar Yunanistan`a TAP hissesi satmaya hazır

Enerji Günlüğü - Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR, Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesindeki hisselerinin bir kısmını Yunanistan şirketlerine satmaya...

Socar Yunanistan`a TAP hissesi satmaya hazır

Enerji Günlüğü - Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR, Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesindeki hisselerinin bir kısmını Yunanistan şirketlerine satmaya hazır olduğunu açıkladı.

SOCAR Başkan yardımcısı Elshad Nasirov, Yunanistan'ın istemesi halinde TAP hisselerinden bir kısmını satmaya hazır olduklarını söyledi.

Yunanistan tarafından teklifin zamanında gelmesi gerektiğini belirten Nasirov, "Eğer böyle bir şirket varsa SOCAR bazı hisseleri satmaya hazır. Bu boru hattının daha fazla Yunanlı olmasını istiyoruz. " dedi.

Nasirov, bir diğer konunun da boru hattı inşasını ve Güney Gaz Koridoru Projesi'nin hayata geçirilmesini ertelemeyecek bir çözüm şirketi bulmak olduğunu da sözlerine ekledi.

FİYAT KONUSU DOĞALGAZ SATIN ALINDIĞINDA GÖRÜŞÜLEBİLİR

TAP yoluyla Yunanistan'a gönderilecek doğalgaz fiyatı konusuna da değinen Nasirov, Yunanistan ile anlaşmanın 25 yıllığına imzalandığını ve koşulları belli olan gaz fiyatlarının piyasada keskin değişiklikler olduğunu yeniden gözden geçirilebileceğini ama önce gaz arzının olması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler