1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR’ın iletim ve depolama tarifelerinde değişiklik

SOCAR’ın iletim ve depolama tarifelerinde değişiklik

Enerji Günlüğü – SOCAR’ın İzmir Aliağa’da bulunan depolama ve iletim tesislerine ilişkin depolama ve iletim tarifeleri yenilendi.Enerji Piyasası Düzenleme...

SOCAR’ın iletim ve depolama tarifelerinde değişiklik

Enerji Günlüğü – SOCAR’ın İzmir Aliağa’da bulunan depolama ve iletim tesislerine ilişkin depolama ve iletim tarifeleri yenilendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK-Kurul) tarafından yapılan açıklamaya göre SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama A.Ş’nin İzmir Aliağa’da bulunan Akaryakıt Depolama ve İletim Tesisine ilişkin depolama ve iletim tarifeleri yenilendi.  

Buna göre, Aliağa Depolama Tesisi’nde benzin, motorin, biyodizel, havacılık ve deniz yakıtı türlerinin depolanabileceği ve 4 ile 8 yıl arasında yapılacak yıllık asgari 25 bin metreküplük kapasite kiralamaları tarifelerinde, depolama hizmet fiyatlarında 67,80 indirim uygulanacak.

Tesisteki, 8-10 yıl arası 700 bin metreküplük çekiş içeren ve 40 ila 42 bin metreküp arasındaki kapasite kiralamasındaki tarifelerde ise yüzde 68,75’lik bir indirime gidilecek.

42 bin üzeri kapasite kiralamalarında 10 ila 12 yıl arasındaki vadede yüzde 68,75 indirim 12 yıl ve üzeri kiralamalarda yüzde 60 indirim, 10-12 yıllık asgari 900 bin metreküp çekiş taahhüdü içeren ve yıllık asgari 42 bin metreküplük depolama kapasitesi kiralamalarında ise benzinde yüzde 17 indirim uygulanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler