1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Soğuklar Avrupa gaz stoklarını yüzde 29’a geriletti

Soğuklar Avrupa gaz stoklarını yüzde 29’a geriletti

Avrupa’da yaşanan dondurucu soğukların kıtadaki gaz depolama tesislerinin doluluk oranını %29'a kadar gerilettiği kaydedildi.

Soğuklar Avrupa gaz stoklarını yüzde 29’a geriletti

Enerji Günlüğü - Avrupa’da yaşanan dondurucu soğukların kıtadaki gaz depolama tesislerinin doluluk oranını %29'a kadar gerilettiği kaydedildi.

Rus kamu doğal gaz devi Gazprom tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl Avrupa genelinde yaşanan dondurucu soğukların etkisi ile gaz depolama tesislerinin doluluk oranı %29'a kadar geriledi. 

Gazprom'un Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerinden derlediği paylaşıma göre, kıtadaki gaz depolama tesislerinden kış dönemi boyunca 65,6 milyar m³ gaz çekildiği belirtildi. Bu rakam, GIE'nin verileri yayınlamaya başladığı 2011 yılından bu yana yaşanan en büyük mevsimlik düşüşü temsil ediyor. 

Açıklamaya göre, Avrupa’nın en çok gaz depolama kapasitesine sahip beş ülkesinden Almanya ve Avusturya'daki tesislerin doluluk oranı %26, Hollanda'daki tesislerin %23 ve Fransa'dakilerin ise %17 seviyelerinde bulunuyor. 

Yaşanan bu gerileme nedeniyle bu yıl Avrupa doğal gaz depolama tesislerinin enjeksiyon talebinde yıllık %57,3'lük (23,9 milyar m³) bir artış öngörüldüğünü ifade eden Gazprom, kıtadaki depolama tesislerinin enjeksiyon talebinin de yine 2011 yılından bu yana görülen en yüksek seviyede olacağını belirtiyor. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler