1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sokağa çıkma yasağında akaryakıt istasyonlarına ikmal muafiyeti

Sokağa çıkma yasağında akaryakıt istasyonlarına ikmal muafiyeti

PÜİS, haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında kapalı olacak akaryakıt istasyonlarının akaryakıt ikmali için bir anlaşmaları varsa yerel yönetimlerin izniyle ikmale devam edebileceklerini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağında akaryakıt istasyonlarına ikmal muafiyeti

Enerji Günlüğü - PÜİS, haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında kapalı olacak akaryakıt istasyonlarının akaryakıt ikmali için bir anlaşmaları varsa yerel yönetimlerin izniyle ikmale devam edebileceklerini açıkladı.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, sokağa çıkma yasağında nöbetçi olmayacak istasyonlar için bir duyuru yayınladı. Duyuruya göre, 21 Kasım 2020 Cumartesi günü 20.00 ila 10.00 saatleri arasında, 22 Kasım 2020 Pazar günü 20.00 ila 05.00 saatleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağında nöbetçi olanlar dışında, akaryakıt istasyonlarının da kapalı olacağı hatırlatılarak, İçişleri Bakanlığı’na akaryakıt istasyonlarının sokağa çıkma yasağından muaf tutulması için başvuruda bulundukları kaydedildi. 

Okumuş, “Ancak bu talebimiz olumlu sonuçlanıncaya kadar sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde kapalı olacak istasyon sahibi olan bayilerimize şu çağrıda bulunmak istiyorum; Kamu kurumları ve lojistik firmaları başta olmak üzere çeşitli özel kurumlarla akaryakıt ikmali için bir anlaşmanız varsa, bulunduğunuz yerdeki kaymakamlığa veya valiliğe başvurarak bu anlaşmayı ibraz ederek olumlu görüş almanız halinde anlaşmalı kurum veya firmalara ikmal yapmaya devam edebilirsiniz” açıklamasında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler