1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Söke-Çatalbük RES kapasite artışı halkın görüşünde

Söke-Çatalbük RES kapasite artışı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü -ABK Enerji'nin Söke-Çatalbük RES'in kapasitesini 30 MW'dan 50 MW'a çıkarma projesi ile ilgili ÇED Raporu on gün için halkın görüşüne...

Söke-Çatalbük RES kapasite artışı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü -ABK Enerji'nin Söke-Çatalbük RES'in kapasitesini 30 MW'dan 50 MW'a çıkarma projesi ile ilgili ÇED Raporu on gün için halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, ABK Enerji tarafından yapılması planlanan Söke- Çatalbük Rüzgâr Enerjisi Santralı Kapasite Artışı projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun nihai kabul edildiğini ve on günlüğüne halkın görüşüne açıldığını açıkladı.

Açıklamada, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nun halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldığı belirtildi.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde AYDIN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Aydın İli, Söke İlçesi, Yenidoğan Mahallesi mevkiinde Söke- Çatalbük Rüzgar Enerji Santralindeki türbin sayısının ondan yirmibeşe çıkarılması ve böylece kapasitesinin 20 MW arttırılması planlanıyor.

SÖKE-ÇATALBÜK RES KAPASİTE ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler