1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Söke RES büyütülerek güneşle hibrit santrale dönüştürülecek

Söke RES büyütülerek güneşle hibrit santrale dönüştürülecek

Aydem Yenilenebilir Enerji, Aydın’da işletmekte olduğu Söke RES’e 15 MW’lık GES ilave ederek hibrit santrale dönüştürecek. Şirket ayrıca Söke RES’e bir türbin daha ekleyecek.

Söke RES büyütülerek güneşle hibrit santrale dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Söke ilçesinde elektrik üreten Söke RES’in kapasitesi 6 MW arttırılacak ve yardımcı kaynak olarak 15 MW’lık güneş santrali kurulacak.

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. tarafından Aydın İli, Söke İlçesinde işletilmekte olan 45 MW kapasiteli Söke Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) kapasite artışı ve Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ilavesi planlanıyor. 

Yaklaşık 66 milyon TL değerindeki proje kapsamında mevcut durumda 15 adet rüzgar türbinine sahip Söke RES’e bir adet 6 MW kapasiteli türbin ilavesi ile kapasitesi 51 MW’a çıkarılacak. Ayrıca santral sahasında yardımcı kaynak olarak 3 ayrı alanda toplam 14,7 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulacak. Böylece santral, toplam 19 üniteli ve 72,45 MWm/51 MWe kurulu gücünde “Söke Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi” olarak faaliyet gösterecek. Tesiste, 37 milyon kWh’i güneş santralinden olmak üzere yılda toplam 204 milyon kWh elektrik üretilecek.

Güneş Enerji Santrali’nin devreye girmesi ile, ana kaynak olan Söke RES’in anlık üretim gücünün, lisans gücünden düşük olduğu durumlarda yardımcı kaynak olarak güneşten üretilen enerji ile RES ve GES anlık üretim toplamı, talep değerinin lisans gücünü aşmayacak şekilde çalıştırılması planlanıyor. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler