1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar bisiklet ile Etiyopya`ya katkı

Solar bisiklet ile Etiyopya`ya katkı

Enerji Günlüğü - Solar bisiklet ile bu yıl düzenlenecek olan The Sun Trip yarışmasına katılan Pauline, Etiyopya için sağlık yardımına aracılık ediyor.Solar...

Solar bisiklet ile Etiyopya`ya katkı

Enerji Günlüğü - Solar bisiklet ile bu yıl düzenlenecek olan The Sun Trip yarışmasına katılan Pauline, Etiyopya için sağlık yardımına aracılık ediyor.

Solar bisikleti ile 16 Mayıs'ta Milano'dan yola çıkan olan 28 yaşındaki Pauline de La Marnierre, The Sun Trip yarışması öncesi proje sponsorlarının güzergahını dolaşacak. "A Sunny Ride For Water" isimli proje kapsamında Etiyopya'da sağlık hizmetleri için güneş enerjili destek sunulmasına katkı sağlayacak.

Pauline, iki aylık bir yolculuğun ardından 9000 kilometre yol katedecek. Her bir kilometre için bir Euro bağış toplanması planlanan proje ile elde edilecek olan 9000 Euro'nun Etiyopya'da sağlık hizmetlerine güneşle destek sunmayı hedefleyen TT Electriciens Sans Frontieres'e bağışlanacak. Ayrıca yolculuk sonunda bisiklet satılarak geliri yine yardım kuruluşuna bağışlanacak.

Dünyanın artan enerji ihtiyacına karşın tükenir enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve mevcut teknolojiler ve az bir yaratıcılıkla basit çözümleri hayal etmeye başlayabileceğimiz göstermek amacını taşıyan proje, bu yılki The Sun Trip yarışmasının bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

İlk olarak 2013 yılında Fransa'nın Savoie kentinden Kazakistan'ın Astana şehrine kadar yapılan The Sun Trip yarışması, 31 yarışmacının pedal çevirdiği ve bunlardan 9'unun %100 güneş enerjisiyle çalışan bisikletleri kullanarak turu tamamladığı bir bisiklet yarışı. Yarışmanın bu yılki güzergahı Milano - Antalya - Kapadokya - Milano olacak.

Projenin sponsorluğunu Alstom Transport yapıyor.

Pauline’in yol boyunca yaşadıkları blogu www.suntripping.wordpress.com adresinden takip edilebiliyor. Ayrıca bu adresten yardımda bulunulabiliyor. Türkiye güzergahı için de konaklama benzeri yardım için blok ziyaret edilebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler