1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar dostu profesör Çolak hayatını kaybetti

Solar dostu profesör Çolak hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Ege Üniversitesi Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu (UFTP) Üyesi ve SolarTR Yürütme Kurulu Üyesi Metin Çolak hayatını kaybetti. Uluslararası...

Solar dostu profesör Çolak hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Ege Üniversitesi Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu (UFTP) Üyesi ve SolarTR Yürütme Kurulu Üyesi Metin Çolak hayatını kaybetti. 

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından yapılan duyuruya göre, GÜNDER tarafından düzenlenen SOLARTR 2016’nın Yürütme Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Metin Çolak, bir süredir mücadele ettiği sağlık sorunlarına yenilerek yaşama veda etti. Ege Üniversitesi Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu (UFTP) Üyesi de olan Çolak’ın cenazesi bugün İzmir’de Doğançay Mezarlığı’na defnedildi. 

Prof. Dr. Metin Çolak, lisans ve yüksek lisans öğrenimini Darmstadt Teknik Üniversitesi (Darmstadt/Almanya) Elektroteknik Fakültesi’nde tamamladı. Metin Çolak, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsünde müdür yardımcılığı (1992-1997) ve Enerji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerini de yürüttü. 

1994 yılında kurulan EÜ. Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne kurucu bölüm başkanı olarak atanan Metin Çolak, 1995 yılında profesörlük unvanını aldı.

EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Metin ÇOLAK’a 2003 yılında “Federal Almanya Cumhurbaşkanlığı Liyakat Ödülü” verildi. 

2008 yılında Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu’ nu (UFTP) kuran Metin Çolak, 2008-2013 yılları arasında Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Fotovoltaik Güç Sistemleri (PVPS) programının Türkiye Eksperliğini de yürüttü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler