1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar Impulse 2 Dünya turunu tamamlamak üzere

Solar Impulse 2 Dünya turunu tamamlamak üzere

Enerji Günlüğü - Solar Impulse 2, dünya turunun son durağından bir önceki durağı olan Kahire'ye ulaştı.Sadece güneş enerjisi kullanarak uçan Solar...

Solar Impulse 2 Dünya turunu tamamlamak üzere

Enerji Günlüğü - Solar Impulse 2, dünya turunun son durağından bir önceki durağı olan Kahire'ye ulaştı.

Sadece güneş enerjisi kullanarak uçan Solar Impulse, dünya turu kapsamında İspanya'da Sevilla'dan başladığı uçuşunu iki günde tamamlayarak Kahire'ye indi. Buradan tekrar havalanacak uçak, turunu Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'de tamamlayacak.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve bu alanda çığır açmak üzere dünya turuna 9 Mart 2015'te Abu Dabi’den başlayan Solar Impulse,  Asya, Pasifik Okyanusu, Amerika kıtası ve Atlantik Okyanusu'nu aşarak Avrupa'ya ulaşma başarısı göstermişti.

Akdeniz üzerinde gerçekleştirilen iki günlük uçuşta, Girit açıklarına kadar gelen test pilotu ve projenin CEO'su Andre Borschberg yönetimindeki dört elektrik motora sahip uçak, buradan Mısır'a devam etti. Türkiye saati ile 08.10'da Kahire Havalimanı'na inen uçak, özel hangara çekildi. 

Borschberg, iki günlük uçuşun başarılı geçtiğini belirterek, güneş enerjisi doldurulan pillerinde yüzde 60 enerji kaldığını söyledi. Dünya turunun son uçuşunun meteorolojik şartlardaki gelişmeye göre önümüzdeki günlerde projenin ikinci pilotu Bernard Piccard tarafından gerçekleştirilecek. 

Proje sahiplerinden Bertrand Piccard ve Andre Borschberg bugün hala imkansız gibi görünen birşeyi elde etmek için yola çıktıklarını ve imkansız gibi görünen temiz teknolojilerin aslında ulaşılabilir olduklarını gösterme amacında olduklarını söyledi.

Proje ile, doğal kaynakların korunmasıyla dünya enerji tüketiminin yarıya düşmesi ve dünya halkı olarak bizlerin de yaşam kalitesinin artmasının mümkün olduğu mesajı verilmek isteniyor.

SOLAR IMPULSE AVRUPA'YA ULAŞTI

Önceki ve Sonraki Haberler