1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Solar Impulse 2 yeniden havalandı

Solar Impulse 2 yeniden havalandı

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse, dünya turu uçuşunun üç etaplık ABD bölümüne San Francisco’dan başladı.Tüm enerjisini...

Solar Impulse 2 yeniden havalandı

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse, dünya turu uçuşunun üç etaplık ABD bölümüne San Francisco’dan başladı.

Tüm enerjisini güneş enerjisinden karşılayan Solar Impulse 2 adlı uçak, batarya sorunları yüzünden ara verdiği dünya turu için tekrar havalandı. Solar Impulse Pazartesi günü (bugün) dünya turunun 10’uncu etabı için San Francisco’dan Avrupa saatine göre öğle saatlerinde kalkış yaptı. 

ABD’DEKİ İLK HEDEF PHOENIX

Solar Impulse 2’nin bu etaptaki hedefi Phoenix. Bu etap aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ni geçmek için atılan ilk adım. Andre Borschberg tarafından kullanılan Solar Impulse 2, Arizona Eyaleti’nin Phoenix şehrine yaklaşık 16 saat 23 dakika sonra ulaşacak. Borschberg ve diğer pilot Bertrand Piccard, ABD’yi üç etapta geçmeyi planlıyorlar. ABD deki son nokta Doğu sahilindeki New York olarak belirlenmişti. 

ZAMAN KAYBETMEK İSTEMİYOR

Akülerde yaşanan olumsuzluklar yüzünden dört aylık mecburi bir mola veren ikili, Andre Borschberg ve Bertrand Piccard dünya turunu tamamlamak için daha fazla zaman kaybetmek istemiyor. 

Solar Impulse 2, dünya turu için geçen yılın Mart ayında Abu Dhabi’den hareket etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler