1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar Impulse dünya turuna devam ediyor

Solar Impulse dünya turuna devam ediyor

Güneş enerjisi yakıtlı Solar Impulse, batarya hasarı nedeniyle dünya turuna ara verdiği dünya turuna kaldığı yerden devam ediyor.

Solar Impulse dünya turuna devam ediyor

Enerji Günlüğü – Güneş enerjisi yakıtlı Solar Impulse, batarya hasarı nedeniyle dünya turuna ara verdiği dünya turuna kaldığı yerden devam ediyor. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının ve temiz teknolojinin gücünü tüm dünyaya duyurmak için fosil yakıt kullanmadan, yalnızca güneş enerjisiyle dünya çevresinde yolculuk yapan Solar Impulse, Hawaii’deki bakım ve test aşamalarından sonra dünya turuna kaldığı yerden devam ediyor.

İnsanlık tarihine önemli bir kilometre taşı olarak geçecek bu sıra dışı dünya turu 2015 Mart ayında Abu Dabi’de başladı. 5 gün 5 gece süren zorlu Pasifik geçişinden sonra Solar Impulse, Hawaii’de uzun bir bakım ve test aşamasına girdi. Solar Impulse’ın mucitleri ve pilotları Bertrand Piccard ve André Borschberg bu öngörülmeyen süreci bir deneyim ve öğrenme fırsatı olarak adlandırıyor. 

ENERJİ TARİHİNDE BİR İLK 

Uygun hava şartları ile birlikte dünya turuna devam edeceklerini belirten Piccard “Solar Impulse gibi yakıt kullanmadan aralıksız bir şekilde uçuş dayanıklılığına sahip olan bir uçak, sadece havacılık tarihinde değil, aynı zamanda enerji tarihinde de bir ilk. Bu maceranın asıl amacı, modern temiz teknolojilerin imkansızı başarabildiğini gösterebilmek ve insanları ulaşım, inşaat, aydınlatma, ısıtma, soğutma ve çok daha fazlası için günlük yaşamlarında aynı enerji verimliliğine sahip çözümleri kullanmaya teşvik etmek. Hawaii’deki test ve bakım sürecinde çok şey öğrendik, bu mesajı yeniden dünyanın dört bir yanına taşımaya hazırız” dedi.

Brisa’nın Türkiye Resmi Partneri olduğu Solar Impulse, Dünya turunun tamamlanmasıyla, dünyanın çevresini yakıtsız olarak sadece güneş enerjisiyle kat eden ilk uçak, Solar Impulse’ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise dünyanın çevresini güneş enerjisiyle dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecekler.

SOLAR İMPULSE 2 DÜNYA TURUNA ARA VERDİ

Önceki ve Sonraki Haberler