1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar Impulse`un 7. ayağına fırtına engeli

Solar Impulse`un 7. ayağına fırtına engeli

Enerji Günlüğü -Güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse 2’nin dünya turunun yedinci ayağı şiddetli fırtınadan dolayı durduruldu.Solar Impulse...

Solar Impulse`un 7. ayağına fırtına engeli

Enerji Günlüğü -Güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse 2’nin dünya turunun yedinci ayağı şiddetli fırtınadan dolayı durduruldu.

Solar Impulse 2, dün Güneş enerjisi ile çalışan Solar Impulse 2, çıktığı dünya turunun yedinci ayağına başladığının duyurulmasının ardından beklenmedik bir engelle karşılaştı. Pasifik’i geçmek için Çin’in Nankin kentinden dün havalanan güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse 2’nin yolculuğu rotasındaki şiddetli fırtınadan dolayı durduruldu. Uçak,uygun hava koşulları için Japon denizi üzerinde bekliyor.

Dünya turunun 7. ve en uzun etabı olan Pasifik geçişinin aralıksız 6 gün, 6 gece sürmesi planlanıyor.

Dünya turuna çıkan ilk güneş enerjili uçak Solar Impulse 2, yolculuğuna Abu Dabi’den 8 Mart’ta başladı. Solar Impulse 2, turunun Umman, Hindistan, Myanmar ve Çin ayaklarını tamamladı.

Hawwai ile Amerika turuna başlayacak, New York’un ardından Kuzey Amerika’yı geçecek olan Solar Impulse 2, daha sonra Atlantik üzerinde ikinci okyanus uçuşuna başlayacak.

72 metre kanat genişliğine sahip olan Solar Impulse 2, turuna planlandığı gibi devam ederse Abu Dabi’ye dönerek 35 bin kilometrelik dünya turunu tamamlamış ilk güneş enerjisi ile çalışan uçak olacak.

SOLAR ENERJİLİ UÇAK ÇİN YOLUNDA

Önceki ve Sonraki Haberler