1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar termal dünya çapında yükselişte

Solar termal dünya çapında yükselişte

2019 yılında küresel olarak faaliyet gösteren güneş enerjili ısıtma ve soğutma (SHC) sistemleri toplamda 479 GWth (684 milyon metrekare) oldu.

Solar termal dünya çapında yükselişte

Enerji Günlüğü - 2019 yılında küresel olarak faaliyet gösteren güneş enerjili ısıtma ve soğutma (SHC) sistemleri toplamda 479 GWth (684 milyon metrekare) oldu.

Uluslararası Enerji Ajansı Güneşle Isıtma ve Soğutma Teknoloji İşbirliği Programı (IEA SHC) tarafından hazırlanan rapora göre, Solar termal sistemleri bölgesel ısıtma ve endüstriyel süreçlerde istikrarlı bir şekilde büyüyerek 2019 yılında 479 GWth (684 milyon metrekare) oldu. Böylece bu sistemler 41.9 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu sağladı ve 135.1 milyon ton CO2 emisyonundan önlendi.

İKLİM KORUMADA BU TEKNOLOJİLERİN HER ZAMAN OLUMLU ETKİSİ OLACAKTIR

IEA SHC Programı Başkanı Daniel Mugnier yaptığı açıklamada, “Güneş enerjisinin zorlu zamanlardan geçtiği doğrudur, ancak bunun esas nedenini Çin pazarındaki düşüşlerden kaynaklandığını belirtmek önemlidir. Ancak buna rağmen, solar termal iki ana sektörde, bölgesel ısıtma ve endüstriyel süreçlerde, istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Ayrıca, güneş ısıtma ve soğutma teknolojilerinin iklim koruma üzerinde her zaman olumlu bir etkisi olacaktır” ifadesini kullandı.

DÜNYA PAZARI 2019’DA %6 KÜÇÜLDÜ

Çin, ABD, Almanya ve Avustralya gibi büyük pazarlarda daralan satış hacmi ile yeni kurulum pazarı bir kez daha ülkelere göre değişti. Çin'de yeni kolektör kurulumlarındaki düşüşün etkisiyle, dünya pazarı 2019'da 2018'e göre yaklaşık %6 küçüldü. Diğer taraftan, Danimarka %170 büyüme oranını bildirdi ve onu Kıbrıs, Güney Afrika, Yunanistan, Tunus, Brezilya ve Hindistan takip etti.

Önceki ve Sonraki Haberler