1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solarçatı Solarşarj markasıyla şarj piyasasına girdi

Solarçatı Solarşarj markasıyla şarj piyasasına girdi

Solarçatı, Solarşarj markasıyla aldığı şarj ağı işletmeci lisansıyla şarj ağı piyasasına resmen katıldı.

Solarçatı Solarşarj markasıyla şarj piyasasına girdi

Enerji Günlüğü - Solarçatı, Solarşarj markasıyla aldığı şarj ağı işletmeci lisansıyla şarj ağı piyasasına resmen katıldı.

Solar Araç Şarj Hizmetleri AŞ, elektrikli araç şarj hizmeti piyasasında faaliyet göstermek üzere yarattığı Solarşarj markasıyla, 49 yıllık şarj ağı işletmeci lisansını aldı. Şirket şarj hizmeti piyasasında Solar Araç Şarj Hizmetleri AŞ unvanlı iştirakiyle yer alıyor. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ YILDA 20 BİN LİRA TASARRUF SAĞLAR

Solarçatı CEO’su Utku Korkmaz, “Dünya pazarında her yıl 10 milyon elektrikli araç trafiğe çıkıyor. Elektrikli aracın 100 km’de kullanımı ise 22kW. Bugünkü elektrik fiyatlarıyla elektrikli araçlar 100 km’de 44 lira maliyet getiriyor. Elektrikli araçlar 100 kilometrede benzinli aracın maliyetine göre 60-70 liralık tasarruf sağlıyor. Örneğin; 20 bin kilometre elektrikli araç kullanan birisi benzinli araca göre yılda 20 bin TL’nin üzerinde tasarruf sağlar. Tasarruf beraberinde en önemlisi fosil yakıt zincirinin kırılması ve karbon salımını azaltmak üzere elektrikli araç sayısının artması çok önemli. EPDK’nın teşvikleriyle lisans alan kurumların sayısı hızla artıyor. Lisans başvurumuzun olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, Solarşarj markamızla biz de lisanslı bir operatör olarak elektrikli araç şarj noktalarının artması için hizmet vereceğiz” dedi.

ELEKTRİK ŞARJ NOKTASINDA ÜRETİLİP DEPOLANACAK

Elektriğin, aracın şarj edildiği noktada üretilmesinin önemini vurgulayan Korkmaz, elektrikli araç şarj istasyonlarının enerji şebekesine etkilerinin minimize edilebilmesi için, bu istasyonlarda kullanılan elektriğin yenilenebilir enerjiden üretilmesi gerektiğini kaydetti. 

Korkmaz şöyle konuştu, “Çevreci olarak ön plana çıkan elektrikli araçların şarjında kullanılan elektriğin üretim yöntemi de aynı şekilde karbon ayak izinin takibinde büyük önem arz ediyor. Birçok elektrikli aracın aynı anda veya öngörülemeyen zaman dilimlerinde şarj olması elektrik arz ve talebinde çok büyük farklara neden olur. Bu nedenle şebeke dengesinin sağlanabilmesi için Solarşarj operasyonunda, Solarçatı ve Solarbatarya sistemlerini bir arada kullanmayı planlıyoruz”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler