1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solarex altıncı kez sektöre kapılarını açıyor

Solarex altıncı kez sektöre kapılarını açıyor

Enerji Günlüğü - Solarex İstanbul, 11 Nisan Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 6’ncı kez sektöre kapılarını açıyor. 200’ün...

Solarex altıncı kez sektöre kapılarını açıyor

Enerji Günlüğü - Solarex İstanbul, 11 Nisan Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 6’ncı kez sektöre kapılarını açıyor. 200’ün üzerinde firmanın katılım gösterdiği fuarda 80’e yakın yabancı firma yer alıyor. Toplamda 18 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuar, 3 gün boyunca firma seminerleri ve etkinlikleri ile de ilgi çekecek. İstanbul Üniversitesi’nin Solar Car Racing Takımı, güneş enerjisiyle çalışan aracının tanıtımını yapacak, Yıldız Teknik Üniversitesi Ae2 Project Enerji Takımı ekibi ile birlikte, fuarda yer alıyor. Aynı zamanda bir basın toplantısı da yapacak olan, Ae2 project takımı, yeni tasarım, yeni gövde ve merakla beklenen yeni rengi ile 2013 versiyonlu güneş enerjili aracını sergileyecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası ekibi de fuarın katılımcıları arasında araçlarıyla yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris ekibinin Tubitak onaylı Güneş enerjisi ile çalışan araç projesi, fuarın ilgi çekici standlarından olacak. Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi Güneş Saatleri Parkı projesinin tanıtımını yapacak. Celal Bayar Üniversitesi Güneş arabası takımı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü de fotovoltaik sistemler ile ilgili sunumlarını gerçekleştirecek.

“TÜM KURUMLAR BİLİNCİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Türkiye’de 2008 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Solarex İstanbul Fuarı, kamu, özel sektör, akademik isimler ve finans dünyasının profesyonellerini yeniden bir araya getiriyor. İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 ve 10’nuncu salonlarında gerçekleşecek olan fuar, güneş enerjisi sektörünün en istikrarlı organizasyonları arasında anılıyor. Solarex İstanbul, planlanan etkinlikleriyle hem katılımcı firmalara hem de ziyaretçilerine temiz enerjinin önemini anlatmanın yanı sıra “Lisanssız Güneş Enerjisi Sektöründe Finansman Seçenekleri”, “Lisanssız Uygulama Örnekleri ve Yerli Panel Üretimi”, “Yabancı Yatırımcılar Açısından Ülkemiz”, “ Lisanslı ve Lisanssız Elektrik Üretimi” konularında düzenlenen seminerlere ev sahipliği yapacak.

Dünyada nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme olguları, küreselleşme sonucu artan ticaret olanakları doğal kaynaklara ve enerjiye olan talebi giderek artırıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) tarafından yapılan projeksiyonlar, mevcut enerji politikaları ve enerji arzı tercihlerinin devam etmesi durumunda dünya birincil enerji talebinin 2007-2030 yılları arasında yüzde 40 oranında artacağına işaret ediyor. Referans senaryo olarak adlandırılan ve yıllık ortalama yüzde 1 buçuk düzeyinde talep artışına karşılık gelen bu durumda dünya birincil enerji talebi 2007 yılındaki 12 milyar ton petrol eşdeğeri (tep) düzeyinden 2030 yılında 16,8 milyar tep düzeyine ulaşması bekleniyor.

Fuarın ilk günü, Ltı, Ödül, Bigsolar, Solarways, Sma, Stiens, Canadian Solar firmalarının tanıtım seminerleri verilecek. Cuma günü, Lİ-DER tarafından organize edilen seminerde, güneş enerjisi sektöründe finansman, üretim ve yabancı yatırımcılar acısından ülkemiz konuları sunulacak. Fuarın son günü olan Cumartesi ise, GENSED tarafından, Lisanslı ve Lisanssız Elektrik üretimi tartışılacak. Edh Enerji, Ekosolar, Sunplast, Linetech, Else Enerji, Enerparc firma seminerlerinin yanı sıra, Solar Baba platformu Ateş Uğurel ile seminerler sonlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler