1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solimpeks’ten Özbekistan’a know-how transferi

Solimpeks’ten Özbekistan’a know-how transferi

Enerji Günlüğü – Solimpeks, Özbekistan merkezli Artel Grup’a güneş enerjisi kolektörü ve sıcak su boylerleri üretimi, satışı ve kurulumu için...

Solimpeks’ten Özbekistan’a know-how transferi

Enerji Günlüğü – Solimpeks, Özbekistan merkezli Artel Grup’a güneş enerjisi kolektörü ve sıcak su boylerleri üretimi, satışı ve kurulumu için know-how desteği sağladı.

Solimpeks, Artel Grup’a güneş enerjisi kolektörü ve sıcak su boylerleri üretimi, satışı ve kurulumu için know-how desteği verdi. Özbekistan merkezli firma kurduğu yeni fabrikasında yıllık 250 bin metrekare güneş kolektörü ve 25 bin adet boyler üretecek.

Know-how desteği ile ülke ihracatına destek vereceklerini ifade eden Solimpeks Genel Müdürü Mehmet Emin Keçeciler, şunları söyledi; “Artel Grup, bize fabrika kurulumundan satışa, montajdan satış sonrası hizmetlere birçok konuda bilgi birikimimizden faydalanmak için başvurdu. Artel Grup’un Kasım 2017’de faaliyete geçen fabrikasında yüksek kaliteli güneş enerjisi kolektörü, sıcak su boylerlerinin yanı sıra paslanmaz çelik boru ve alüminyum montaj setleri üretiliyor. Yıllık üretim kapasitesi 250 bin m2 güneş kolektörü ve 25 bin adet boyler olacak yeni fabrika, Özbekistan pazarının ihtiyacını karşıladıktan sonra yakın pazarlar olan Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kırgızistan, Azerbaycan gibi Türkî Cumhuriyetlere ihracat yapmayı hedefliyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler