1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solino bireysel çatı GES’lerde liderlik hedefliyor

Solino bireysel çatı GES’lerde liderlik hedefliyor

IBT Solar Group, 100 kw altı bireysel güneş kurulumları için Solino’yu kurdu. Solino, 3 yılda Türkiye’de %20 pazar payı hedefliyor.

Solino bireysel çatı GES’lerde liderlik hedefliyor

Enerji Günlüğü - IBT Solar Group, çatı GES kurulumlarına odaklanacak Solino ile 3 yılda %20 pazar payına ve 600 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor.

IBT Solar Group, kendi enerjisini üretmek ya da elektrik kesintilerinden etkilenmek istemeyen müstakil evler, yazlıklar, oteller, okullar, tarımsal sulama arazileri veya akaryakıt istasyonlarına hizmet götürecek yeni markası Solino’yu tanıttı. Solino, mesken ve ticarethanelere hizmet verirken, kapasitesi 100 kw üzeri endüstriyel çatı ve arazilere IBT Solar Group hizmet götürecek.

Tanıtım toplantısında konuşan IBT Solar Group Kurucusu Hakan Daltaban, endüstriyel pazarda güneş enerjisi sistemleri alanında sahip oldukları deneyimi artık bireysel pazara yansıtmak adına Solino’yu kurduklarını belirtti. 

“3 YIL İÇİNDE TÜRKİYE LİDERLİĞİ HEDEFLİYORUZ”

Türkiye güneş enerjisi kurulu gücünün gelecek 7 yıl içinde ortalama 10 kat büyüyeceğini öngördüklerini belirten Daltaban, “IBT Solar Group’un mühendislik bilgisi, pazar payı ve marka bilinirliğinden faydalanarak Solino’nun gelecek 3 yıl içinde ciro ve müşteri adedi bazında Türkiye’de lider, Avrupa’da da ilk sıralarda olmasını hedefliyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE’DE 1 MİLYON ADET ÇATI GES POTANSİYELİ VAR”

Solino Genel Müdürü Mehmet Hakan Bescelioğlu ise yaptığı değerlendirmede Türkiye’de 25 kW altı çatı GES kurulumlarında yasal ve kamu süreçlerinin yakın zamanda   kullanıcı lehine kolaylaşacağını beklediklerini belirtti.

Bescelioğlu, “Türkiye’de yaklaşık 2 milyon adet müstakil ev var ancak bu evlerin en fazla 8 bininde çatı GES yer alıyor. Bu alanda 1 milyon adetlik bir potansiyel bulunuyor. Operasyonel olarak çatı GES süreci son derece basit, talebi aldıktan sonra mekâna keşif gerçekleştirip fizibilite raporu çıkarıyoruz, kabul edildikten sonra da güneş enerji paneli, dönüştürücü ve lityum pilden oluşan ekipmanı 2 gün içinde kuruyoruz. Solino ile 3 yılda 81 ilde yaklaşık 50 Enerji Dönüşüm Merkezi ve 750 kişilik satış ekibi kurmak, %20 pazar payına ve 600 milyon dolar ciroya ulaşmak istiyoruz. Müstakil evler için minimum elektrik tüketimi diye bir gereklilik olmamakla birlikte her 5 yılda elektrik ihtiyacının %50 arttığını düşünürsek, çatı GES son derece verimli biri yatırım olarak karşımıza çıkıyor. Bireysel çatı GES, ortalama 5 – 7 yıl içinde kendini amorti ediyor” dedi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler