1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma davası ertelendi

Soma davası ertelendi

Enerji Günlüğü - Soma'daki maden faciasına ilişkin davada, mahkeme heyeti, sanıkların yeni avukat bildirmeleri için duruşmayı yarına erteledi.Akhisar...

Soma davası ertelendi

Enerji Günlüğü - Soma'daki maden faciasına ilişkin davada, mahkeme heyeti, sanıkların yeni avukat bildirmeleri için duruşmayı yarına erteledi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, müşteki ve katılan avukatlarının, "iş güvenliğinden sorumlu sanıklar arasında menfaat çatışması bulunduğu, dolayısıyla bu sanıkların müdafiliğinin aynı avukatlarca yapılamayacağı" yönündeki itirazını kabul ederek, söz konusu durumdaki sanıkların yeni avukat bildirmeleri için duruşmaya yarına kadar ara verdi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ve sanıkların, yeni müdafilik bildirimi için süre istemesi üzerine duruşmaya yarın saat 09.00'a kadar ara verdi.

Davada, tutuklu 8 sanık, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor.

Tutuksuz 37 sanıktan 12'sinin "taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının istendiği davada, 25 tutuksuz sanık hakkında bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri iddiasıyla aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler