1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma esnafına kredi borcu ertelemesi

Soma esnafına kredi borcu ertelemesi

Enerji Günlüğü – Soma maden faciasından zarar gören Soma ve Kırkağaç ilçesindeki esnaf ve sanatkarlarının kredi borçları bir yıl faizsiz ertelenecek.Bakanlar...

Soma esnafına kredi borcu ertelemesi

Enerji Günlüğü – Soma maden faciasından zarar gören Soma ve Kırkağaç ilçesindeki esnaf ve sanatkarlarının kredi borçları bir yıl faizsiz ertelenecek.

Bakanlar Kurulu’nun bugün Resmi Gazete’de yayımladığı karara göre, Manisa İli, Soma İlçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören Soma ve Kırkağaç ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine dair karar yürürlüğe konuldu.

ERTELEME BİR YIL

Bu borçların vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 13 Mayız 2014 tarihinden itibaren bir yıl içinde dolacak olan veya 13 Mayıs 2014 tarihi itibariyle vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olanlar vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenecek. Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda, kalan tüm taksitler de birer yıl ötelenecek.

BAŞVURU SÜRESİ İKİ AY

13 Mayıs 2014 tarihi itibariyle vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan esnaf ve sanatkarlar kararın yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde; Kresi borçlarının vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren bir yıllık süre içerisinde dolacak olan esnaf ve sanatkarlar vade/taksit vadesi/hesap devresinden itibaren iki ay içerisinde maden kazasından zarar gördüklerini belirterek kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi için yazılı olarak bankaya başvuracaklar.

Borçları ertelenmiş esnaf ve sanatkarlara talepleri halinde banka tarafından erteleme süresinde düşük faizli kredi açılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler