1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma Holding teknoloji pazarında

Soma Holding teknoloji pazarında

Enerji Günlüğü - Soma Holding, teknoloji alanında yatırım yapma stratejisi doğrultusunda Solid-ICT ile ortak oldu.Soma Holding büyüme potansiyeline sahip...

Soma Holding teknoloji pazarında

Enerji Günlüğü - Soma Holding, teknoloji alanında yatırım yapma stratejisi doğrultusunda Solid-ICT ile ortak oldu.

Soma Holding büyüme potansiyeline sahip pazarlarda yatırım yapma stratejisine uygun olarak, teknolojik altyapı yazılımları yapmak üzere Solid-ICT ile ortaklık kurdu.

Soma Holding ile son 3 yılda hızlı bir büyüme grafiği çizen Solid-ICT, bu ortaklık çerçevesinde iş dünyasının yönetim fonksiyonlarını geliştirecek, finans yönetimi, maliyet yönetimi, stok yönetimi, satın alma gibi altyapı yazılımlarına odaklanacak.

Kurumsal altyapı yazılımlarının mobil uygulamalara aktarılmasına ilişkin projeleri de uygulayacak şirket, bu projelerin tüm analiz, tasarım, geliştirme ve test süreçlerini kendi ekibiyle gerçekleştirecek. Soma Holding ile Solid-ICT ortaklığı aynı zamanda Soma Holding’in tüm IT altyapı işlerini de özelleştirilmiş bütünsel bir yazılımda toparlayacak bunun için ayrı bir ekip oluşturulacak.

SOMA HOLDİNG İLE SOLİD-ICT YAZILIM EKİBİ KURACAK

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, “Türkiye’nin en büyük ve köklü inşaat ve madencilik şirketlerinden biri olan Soma Holding son yıllarda karlı bulduğu alanlara yatırım yapma stratejisi izlemektedir. Başta kendi şirketimiz olmak üzere iş dünyasının yönetimsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak teknoloji/yazılım alanında yatırım yapmaya karar verdik. Bu anlamda çok iyi bir ekiple yola çıkan ve 2 yılda önemli başarılara imza atan Solid-ICT gibi dinamik ve uzman bir şirketle ortaklık kurduk. Bu ortaklığın hızla gelişen ve büyüyen teknoloji/yazılım pazarında bizleri kısa sürede iyi bir noktaya taşıyacağını düşünüyorum” dedi.

Solid-ICT kurucu ortaklarından Ali Aksakarya ise şunları söyledi: “Solid-ICT’nin kuruluş günlerinden bugüne amacı uzman bir ekip ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmaktı. Bu nedenle birlikte çalıştığımız herkesi özenle seçtik ve şu an ekipteki herkes bizim için değerli birer ortak. Türkiye’nin kaliteli ve sağlam yazılım yapan firmalara ihtiyacı var. Yazılım sektörü hızla gelişiyor ve değişiyor. Değişimin bu kadar hızlı olduğu, her geçen gün yeni teknolojilerin hayatınızı değiştirdiği bir dünyada ekibin de aynı hızla uyum sağlama yeteneğine sahip olması çok önemli. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz.

Mevcut ekibimiz ile kısa zamanda pek çok büyük proje hayata geçirdik. 2 sene içerisinde Türkiye’nin en büyük firmalarının çözüm ortakları olduk. Amacımız aynı ekip kalitesi ve çalışma sistemi ile daha geniş kapsamlı projeler üretmek ve kendi çözüm önerilerimizi de teker teker hayata geçirmek. Soma Holding’in gibi güçlü bir yapı ile ortaklık kurmuş olmamız tam bu noktada bizim için çok stratejik bir karar oldu.”

Önceki ve Sonraki Haberler