1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma maden faciası için yeniden kredi faiz ertelemesi

Soma maden faciası için yeniden kredi faiz ertelemesi

Enerji Günlüğü - Soma maden faciasından zarar gören Soma ve Kırkağaç esnaf ve sanatkarlarının kredi borçları bir kez daha ertelendi.Bakanlar Kurulu'nun...

Soma maden faciası için yeniden kredi faiz ertelemesi

Enerji Günlüğü - Soma maden faciasından zarar gören Soma ve Kırkağaç esnaf ve sanatkarlarının kredi borçları bir kez daha ertelendi.

Bakanlar Kurulu'nun 13/5/2014 tarihinde Manisa İli, Soma İlçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören Soma ve Kırkağaç ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine dair Kararda değişiklik yapılmasına ilişkin ekli Kararı yürürlüğe konuldu.

Buna göre, Soma maden faciasından zarar gören Soma ve Kırkağaç esnaf ve sanatkarlarının kredi borçları Bankaya yazılı talepte bulunmaları halinde 13 Mayıs 2015 tarihinden itibaren faizsiz olarak bir yıl süre ile ertelenecek. Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda, kalan taksitler de birer yıl ötelenecek.

Ayrıca, başvuru sürelerinin hesaplanmasında bu maddenin yayım tarihi esas alınacak ve ertelemeye ilişkin talepler bu tarihten itibaren bir aylık sürede bankaya yazılı olarak yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler