1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma maden faciasının 2. yıldönümü

Soma maden faciasının 2. yıldönümü

Enerji Günlüğü -  Türkiye’nin en büyük maden faciası olan ve 301 madencinin öldüğü Soma maden kazasının bugün ikinci yıldönümü. Manisa'nın...

Soma maden faciasının 2. yıldönümü

Enerji Günlüğü -  Türkiye’nin en büyük maden faciası olan ve 301 madencinin öldüğü Soma maden kazasının bugün ikinci yıldönümü. 

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin işlettiği madende çıkan yangın ve su basması sonucu 301 madencinin öldüğü Türkiye’nin en büyük maden faciasının üzerinden tam iki yıl geçti. 

Hala soruşturması devam eden davada altısı tutuklu 45 kişi yargılanıyor. Soruşturma aşamasında 8 kişi tutuklandı, iki kişi geçen yılın sonundaki duruşmada tahliye edildi.

Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın da aralarında bulunduğu sanıklardan  ilk aşamada tutuklanan sekizi, 301 kez "Olası kastla öldürme" ve 161 kez "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" iddiasıyla yargılanıyor.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (ISİG) verilerine göre 2015’te bin 730 işçi. 2016’nın ilk 4 ayında 586 işçi hayatını kaybetti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler