1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Soma RES kapasite artırımında İDK toplantısı

Soma RES kapasite artırımında İDK toplantısı

Enerji Günlüğü - Soma Enerji'nin Manisa ve Balıkesir'deki Soma RES kapasite artırımı projesiyle ilgili İDK Toplantısı 13 Ekim'de yapılacak.Çevresel...

Soma RES kapasite artırımında İDK toplantısı

Enerji Günlüğü - Soma Enerji'nin Manisa ve Balıkesir'deki Soma RES kapasite artırımı projesiyle ilgili İDK Toplantısı 13 Ekim'de yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Soma ilçesi ve Balıkesir ili, Savaştepe ilçesi sınırları içinde yapılması planlanan 432,6 MWm'lık kapasite artış projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme Toplantısının 13 Ekim'de yapılacağı duyuruldu.

İlk başta kapasite artışının 205 adet türbin ve 520,6 MWm artışla 760,7 MWm (374 adet türbin) olarak revize edilmesi planlanmakta iken, projenin bir bölümünün TKİ Genel Müdürlüğü’nün IV.Grup kömür işletme ruhsat sahası ile çakışması dolayısıyla çakışan bölümlerdeki 102 türbini yapılmayacak. Bu nedenle mevcut durumda faaliyetini sürdüren 169 adet türbine, her biri 4,2 MW kurulu güce sahip 103 adet türbin ilave edilmesi ve toplam kurulu gücün 432,6 MWm artışla 672,7 MWm (272 adet türbin) olarak revize edildi.

SOMA RES'İN KAPASİTE ARTIRIMINA HALK TOPLANTISI

Önceki ve Sonraki Haberler