1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Soma RES ve Karaburun RES’in türbin kurulumları tamamlandı

Soma RES ve Karaburun RES’in türbin kurulumları tamamlandı

Manisa ve Balıkesir sınırları içindeki 312.1MW’lık Soma RES ile İzmir’deki 252 MW’lık Karaburun RES’in türbin kurulumları tamamlandı. 

Soma RES ve Karaburun RES’in türbin kurulumları tamamlandı

Enerji Günlüğü - Manisa ve Balıkesir sınırları içindeki 312.1MW’lık Soma RES ile İzmir’deki 252 MW’lık Karaburun RES’in türbin kurulumları tamamlandı. 

Alman türbin üreticisi Enercon, Türkiye’de toplam kapasiteleri 564 MW’ı aşan iki rüzgar türbini kurulumunu tamamladığını duyurdu. Buna göre, Polat Enerji’nin Manisa ve Balıkesir sınırları içindeki 312.1MW kapasiteli Soma Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) 181 türbinin kurulumu tamamlandı. Türbinlerin rüzgar kanatları, kulesi ve gövdesi Türkiye’de üretilirken, geri kalan kısmı Almanya’dan sağlandı. 

Kurulumu tamamlanan bir diğer santral ise 83 türbinden oluşan Lodos Karaburun Elektrik’in İzmir’deki 252 MW’lık Karaburun Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) oldu. 

Enercon ayrıca Türkiye’deki diğer türbin sağladığı rüzgar santrallerinden 100 MW’lık Kocatepe RES’in kurulumunu bu yıl içinde ve 120.4MW’lık Ulu RES’in kurulumunu da 2021 yılında tamamlamayı planlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler