1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma`daki maden kazasında ölü sayısı 201`e çıktı

Soma`daki maden kazasında ölü sayısı 201`e çıktı

 Enerji Günlüğü - Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Madencilik AŞ'yye ait maden ocağında yaşanan patlama sonrasında mahsur kalan yüzlerce işçiden...

Soma`daki maden kazasında ölü sayısı 201`e çıktı

 Enerji Günlüğü - Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Madencilik AŞ'yye ait maden ocağında yaşanan patlama sonrasında mahsur kalan yüzlerce işçiden en az 201'i öldü, Sağ olarak kurtarılan işçilerden bir kısmı ağır olmak üzere 80'e yakını yaralı. 

Manisa Soma'daki maden faciası nedeniyle bölgeye gelen ve arama kurtarma çalışmalarını takip eden Enerji ve Tabii Kanaklar Bakanı Taner Yıldız, gece yarısından itibaren kazada ölenlerin ve yaralananların sayısına ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Yıldız, ölü yaralı sayısına ilişkin ilk açıklamasına başlarken "Bir enerji bakanı için en zor görevlerden birini yapıyorum" dedi.

Son olarak sabaha karşı 05:15'te yaptığı açıklamada, çıkan yangın sonrası maden ocağında mahsur kalan işçilerden ölenlerin sayısının korktukları noktaya doğru yükseldiğini syöledi. İşçilerden 201'inin öldüğünü, 80'inin yaralı olduğunu belirten Bakan Yıldız, çalışmaların devam ettiğni ve kayıpların artacağı endişesini dile getirdi. Yıldız, "Korktuğumuz noktaya doğru gidiyor" dedi. 

Soma Madencilik AŞ'ye ait maden ocağında dün öğleden sonra trafo patlaması sonucu yangın çıkmıştı. Olay sırasında 787 işçinin madende bulunduğu belirtilirken, bu sayının kaza vardiya değişimi saatine denk geldiği için yüksek olduğu belirtildi.

Madende mahsur kalan işçilerin ölümünün çıkan yangın sonucu oluşan karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu ifade ediliyor. 

SOMA MADEN OCAĞI'NDAKİ KAZA İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABER BAŞLIKLARI (http://enerjigunlugu.net)

Enerji-Sen: İşçiler bir an önce kurtarılsın

Manisa Belediye Başkanı'ndan korkutucu açıklama: 75 yaralı, ...

Erdoğan: Ferahlatıcı haberler almayı ümit ediyoruz

Yıldız: Öncelik işçi arkadaşlara ulaşmamız

Erdoğan Arnavutluk gezisini iptal etti, Manisa'ya gidiyor

Facia yaşanan Soma'daki maden ocağı 2 ay önce denetlenmiş

Enerji Bakanı Yıldız, kaza yaşanan maden ocağında!

Maden faciasında 15 ölü, kurtarma çalışması sürüyor

Soma maden ocağında 300 işçi mahsur kaldı

Önceki ve Sonraki Haberler