1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sonses Enerji Sakarya’da 120 MW’lık Zonguldak RES kuracak

Sonses Enerji Sakarya’da 120 MW’lık Zonguldak RES kuracak

Enerji Günlüğü - Sonses Enerji, Sakarya’da toplam 120 MW kurulu gücünde Zonguldak Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.Sonses Enerji Yatırım Üretim...

Sonses Enerji Sakarya’da 120 MW’lık Zonguldak RES kuracak

Enerji Günlüğü - Sonses Enerji, Sakarya’da toplam 120 MW kurulu gücünde Zonguldak Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.

Sonses Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Sakarya İli, Geyve- Taraklı-Karapürçek ve Akyazı İlçeleri sınırları içerisinde rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla toplam 120 MW kurulu gücünde “Zonguldak Rüzgar Enerjisi Santrali’nin kurulup işletilmesi planlanıyor.

300 milyon lira yatırımla kurulacak olan santralde 34 adet rüzgar türbini kurulacak. Rüzgar türbinlerinden 11 tanesi 3,8 MW ve 23 tanesi de 3,4 MW kapasiteli olacak. Türbinlerin 7 adedi Geyve İlçesinde, 15 adedi Taraklı İlçesinde, 9 adedi Akyazı İlçesinde ve 3 adedi ve şalt merkezi Karapürçek İlçesinde yer alacak. 

Santralde yılda 431.000.000 kWh elektrik üretilecek ve üretilen enerji, enerji nakil hattı ile tek hat şemasına uygun olarak Kuzuluk TM Yüksek Gerilim bağlantı noktasına iletilecek.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler