1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. SPK, Biotrend’in halka arzını onayladı

SPK, Biotrend’in halka arzını onayladı

SPK, çöp gazı, biyokütle ve atıktan üretilmiş yakıt kaynaklarını enerjiye dönüştürme konularında faaliyet gösteren Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş.’nin halka arzını onayladı. 

SPK, Biotrend’in halka arzını onayladı

Enerji Günlüğü - SPK, çöp gazı, biyokütle ve atıktan üretilmiş yakıt kaynaklarını enerjiye dönüştürme konularında faaliyet gösteren Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş.’nin halka arzını onayladı. 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteninde yer alan karara göre, Doğanlar Yatırım Holding AŞ’nin iştiraki Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. sermayesinin 128 milyon TL'den 150 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşacak 22 milyon TL pay ile Doğanlar Yatırım Holding A.Ş.’nin sahip olduğu 7.333.333 TL nominal değerli ve Maven Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahip olduğu 7.333.333 TL nominal değerli B grubu paylar halka arz edilecek. Fazla talep gelmesi halinde Doğanlar Yatırım Holding A.Ş.’nin sahip olduğu 2.500.000 TL nominal değerli ve Maven Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahip olduğu 2.500.000 TL nominal değerli olmak üzere toplam 5.000.000 adet B grubu payın ek satışı gerçekleştirilebilecek. 1 TL nominal değerli paylar 16,50 TL ve 18 TL fiyat aralığından satışa sunulacak.

120MW büyüklüğünde bir portföye sahip olan BioTRend AŞ, ülke genelinde evsel atığın yaklaşık %25’ini işliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler