1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SPK`dan Orge işlemleri için suç duyurusu

SPK`dan Orge işlemleri için suç duyurusu

Enerji Günlüğü - SPK, Orge Elektrik işlemleri ile ilgili 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak.Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, SPK,...

SPK`dan Orge işlemleri için suç duyurusu

Enerji Günlüğü - SPK, Orge Elektrik işlemleri ile ilgili 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, SPK, John B. Foster, Maria Vallarino A. ve Marcos A. Munoz hakkında 08.04.2013-22.04.2013 dönemde ORGE pay piyasasında Leacrest Investments SA ve Elderbar International INC adına gerçekleştirilen işlemler nedeniyle suç duyurusunda bulunacak.

SPK'nın suç duyurusunu 107/1 maddesinde tanımlanan piyasa dolandırıcılığı suçunun unsurlarının mevcut olduğu kanaatine ulaşıldığı için yapacağı ifade edildi.

İKİ KURUMA İŞLEM YASAĞI

SPK, ayrıca aynı gerekçeyle Elderbar International INC ve Leacrest Investments SA hakkında 2 yıl süreyle işlem yasağı uygulayacak. İşlem yasağı 14 Ocak2017 tarihinde sona erecek.

Söz konusu şirketler hakkında, geçici olarak 2 yıl süreliğine borsalarda işlem yapma yasağı daha önce getirilen 6 ay işlem yapma yasağı süresi ile 6 ay uzatılan işlem yapma yasağı süresi 2 yıllık süreden düşülerek uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler