1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Spot elektrik fiyatı 12 aylık ortalamanın 2 katını aşamayacak

Spot elektrik fiyatı 12 aylık ortalamanın 2 katını aşamayacak

Gün öncesi piyasasında spot elektrik fiyatı, geçmiş 2-14 aylık dönemdeki 12 aylık ortalamanın iki katı olarak uygulanacak. 

Spot elektrik fiyatı 12 aylık ortalamanın 2 katını aşamayacak

Enerji Günlüğü - Gün öncesi piyasasında spot elektrik fiyatı, geçmiş 2-14 aylık dönemdeki 12 aylık ortalamanın iki katı olarak uygulanacak. 

Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında Asgari ve Azami Fiyat Limitlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Karara göre gün öncesi elektrik piyasasında azami fiyat limiti, içinde bulunulan ay esas alınarak 2 ay önceki aydan itibaren geriye dönük 12 aylık piyasa takas fiyatı (PTF) ağırlıklı ortalamalarının 2 katı olarak uygulanacak. Bu sınır daha önce 01 Ocak 2020 - 31 Mart 2020 tarihleri arasında 600 TL/MWh olarak uygulanmıştı. 

Gün öncesi piyasasında asgari fiyat limiti ise sıfır lira olarak uygulanmaya devam edecek. 

Yeni karar, EPDK konuyla ilgili yeni bir karar yayımlayıncaya kadar uygulanacak. Ayrıca Karar’la ilgili uygulama devam ettiği süre boyunca, Usul ve Esaslar’da; azami fiyatın azaltılarak güncellenmesi ve buna ilişkin diğer hükümleri bildiren 4. maddesinin 2. fıkrası hükümleri uygulanmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler