1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Spot elektrik fiyatı 308,02 TL/MWh oldu – Duru EGELİ

Spot elektrik fiyatı 308,02 TL/MWh oldu – Duru EGELİ

Enerji Günlüğü – Kasım ayının ilk gününde spot piyasada fiyatlar megawatt saat başına 308,02 TL olarak gerçekleşti.  Çarşamba günü ortalama...

Spot elektrik fiyatı 308,02 TL/MWh oldu – Duru EGELİ

Enerji Günlüğü – Kasım ayının ilk gününde spot piyasada fiyatlar megawatt saat başına 308,02 TL olarak gerçekleşti.  

Çarşamba günü ortalama fiyatı 333,72 TL/MWh ile kapatan elektrik piyasasında fiyatlar 25,69 TL/MWh azalmış durumda. En yüksek düşüş megawatt saat başına yaklaşık 40 TL düşüş ile 317,91 TL/MWh olarak gerçekleşen puant saatleri ortalamasında oldu. Gündüz saatleri ve gece saatleri fiyatları ise Çarşamba gününe göre 21 TL/MWh azaldı. 

BOTAŞ’ın bugün yayınladığı ve 01 Kasım 2018’den itibaren geçerli olacak doğalgaz tarife fiyatlarına göre elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaza yaptığı %8,8 lik indirim fiyatlara yansımış gibi görünüyor. Ekim ayı boyunca ortalama 335,69 TL/MWh olarak gerçekleşen gündüz saatleri fiyatları (Pazar günleri hariç) Kasım ayının ilk gününde 11 TL/MWh lik bir düşüşle 324,56 TL/MWh olarak gerçekleşti.

31 Ekim Çarşamba günü ile birlikte 2018 yılı Ekim dönemi ortalama piyasa takas fiyatı 317,28 TL/MWh olarak gerçekleşti. 2017 yılı Ekim ayı fiyatı 164,13 TL/MWh iken, bu yıl Ekim ayı fiyatı geçen yıla göre yüzde 93,3 artmış durumda. 

Ayrıca gün içinde EPİAŞ yaptığı duyuru ile mobil iOS ve android işletim sistemli cihaz kullanıcıları için EPİAŞ Mobil uygulamasını hayata geçirdiğinin bilgisini verdi. Akıllı mobil cihazlara uyumlu şekilde kullanıma sunulan “EPİAŞ Mobil” uygulaması ile, katılımcılar EPİAŞ Şeffaflık Platformu verileri, anlık elektrik üretimi-tüketimi, Piyasa Mesaj Sistemi ile santrallerin bakım ve arıza bilgisine kolaylıkla ulaşılabilecek. Yapılan duyuruda EPİAŞ Mobil uygulamasını telefonlarına yükleyen kullanıcılar, duyuru ve bültenler ile güncel özet bilgilere kolaylıkla erişebilecek. Yapılan duyuruda ayrıca istenilen raporları favorilere ekleme, uygulama içerisindeki verileri indirme, grafikleri paylaşma imkânı ve Piyasa Takas Fiyatı hesaplandığında, yeni duyuru-bülten yayımlandığında bildirim alınabildiğine dair bilgiler de yer alıyor.

Enerji Günlüğü – Duru EGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler