1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Stadyum’a güneş paneli yerleştirildi

Stadyum’a güneş paneli yerleştirildi

Enerji Günlüğü - Brezilya 2014 FİFA Dünya Kupası’nda kullanılacak olan stadyumlardan biri olan Itaipava Arena Pernambuco’nun çatısına 1 MW’lık...

Stadyum’a güneş paneli yerleştirildi

Enerji Günlüğü - Brezilya 2014 FİFA Dünya Kupası’nda kullanılacak olan stadyumlardan biri olan Itaipava Arena Pernambuco’nun çatısına 1 MW’lık güneş paneli yerleştirildi.

Brezilyalı Elektrik Düzenleme Ajansı (Aneel) tarafından başlatılan pilot güneş programının bir parçası olarak yeni bir stadyum olan Itaipava Arena Pernambuco’nun çatısı 1 MW’lık güneş paneli ile kaplandı.

46.154 kişi kapasiteli stadyuma kurulangüneş panelleri yaklaşık 6 bin kişinin ihtiyacına denk gelen, stadyumun ihtiyacı olan elektriğin %30’unu karşılayacak.

Çatıya güneş panellerini Grupo Neoenergia firması yerleştirdi. Firma, Brezilya elektrik sektöründe, yerel Pernambuco yönetimine ait elektrik şirketi olan CELPE ve Odebrecht Energia ile ortak yatırımlar gerçekleştiriyor. Grupo Neoenergia daha önce de Brezilya Salvador’daki Pituacu Stadı'ndagüneş panellerinin kurulumunu gerçekleştirmişti. Bu stadyum Latin Amerika’da PV ile kaplanan ilk stadyum olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler