1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Star Rafineri’nin revizyon raporu görüşe açıldı

Star Rafineri’nin revizyon raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Star Rafineri’nin İzmir Aliağa’da gerçekleştirmeyi planladığı “Rafineri Revizyonu ve ilave Depolama Tankı” projesi ile ilgili...

Star Rafineri’nin revizyon raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Star Rafineri’nin İzmir Aliağa’da gerçekleştirmeyi planladığı “Rafineri Revizyonu ve ilave Depolama Tankı” projesi ile ilgili ile ilgili ÇED raporu görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, internet sitesinden Star Rafineri A.Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa ilçesi Arapçiftliği mevkiinde gerçekleştirilmesi planlanan “Rafineri Revizyonu ve ilave Depolama Tankı” projesi ile ilgili ÇED raporu görüşe açıldığını açıkladı. Rapor 10 (on) iş günü halkın görüşüne açık olacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İzmir İli, Aliağa ilçesi Arapçiftliği mevkiinde Star Rafineri A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Rafineri Revizyonu ve ilave Depolama Tankı” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş, söz konusu Rapor nihai kabul edilmiş ve inceleme değerlendirme süreci sona erdirilmiştir. Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) iş günü halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İzmir Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilir."

Önceki ve Sonraki Haberler