1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Star Rafinerisi Stratejik Teşvik kapsamında, eski teşvik iptal

Star Rafinerisi Stratejik Teşvik kapsamında, eski teşvik iptal

Enerji Günlüğü - Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR ile Turcas Petrol'ün İzmir Aliağa'da kuracağı Star Rafinerisi için verilen, gümrük vergisi ve...

Star Rafinerisi Stratejik Teşvik kapsamında, eski teşvik iptal

Enerji Günlüğü - Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR ile Turcas Petrol'ün İzmir Aliağa'da kuracağı Star Rafinerisi için verilen, gümrük vergisi ve KDV istisnası içeren yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Socar Türkiye'nin Başkanı Kenan Yavuz'un verdiği bilgiye göre teşvik belgesinin iptalini, kendileri istedi. Yavuz, "Teşvik belgesinin iptali kendi talebimiz üzerine gerçekleşti. Yeni teşvik kanunu kapsamında rafineri yatırımı stratejik yatırımlar çerçevesinde değerlendirileceği için eski teşvik belgesinin iptal edilmesi gerekiyordu. Yeni teşvik belgesi çıkmak üzere" dedi.
Resmi Gazete'de yer alan, Ekim ayında iptal iptal edilen yatırım teşvik belgeleri listesine göre 4.3 milyar TL yatırım kapasiteli Star Rafinerisi'nde yılda 500 binton jet yakıtı, 6 milyon ton dizel, 500 bir ton petrokok, 300 bin ton LPG ve 1.6 milyon ton nafta üretilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler